Kongsikan Entri Kami

Saturday, 28 September 2013

Genius : Beg Tangan Yang Menyerupai Klip Kertas (9 Gambar)


Beg tangan memang mempunyai pelbagai rupa bentuk dan kegunaannya. Kini terdapat pelbagai rekaan beg yang unik dan menarik untuk menjadi pilihan penggemar beg tangan, contohnya seperti beg tangan yang sangat cool macam lukisan komik yang pernah kami kongsikan dahulu. Kali ini kami nak kongsikan pula gambar beg tangan yang sangat cool menyerupai klip kertas. Jom kita tengok macam mana rupa beg klip kertas ini.

Sumber : Here
Read More.. "Genius : Beg Tangan Yang Menyerupai Klip Kertas (9 Gambar)"

Renungan : Kempen "Like Sebenarnya Tidak Membantu" (4 Gambar)

Kita sering ada individu atau fan page yang memuat naik gambar atau video dengan caption “1 like untuk 1 doa”, “like tanda simpati” dan sebagainya. Atas sebab yang demikian, kami ngin kongsikan satu kempen anjuran Crisis Relief organization yang menunjukkan bahawa walaupun mendapat sejuta like sekali pon tidak dapat membantu mereka meringankan beban mereka. Ia hanyalah memberi keuntungan kepada individu atau kumpulan yang memuat naik gambar / video itu sahaja. Jom kita tengok gambar-gambar kempen ini.

Sumber : Here
Read More.. "Renungan : Kempen "Like Sebenarnya Tidak Membantu" (4 Gambar)"

Cool : "Honda HF2620", Pemotong Rumput Dengan Kelajuan Maksimum 200KM/J (7 Gambar)


Di Malaysia mungkin kita jarang dapat lihat pemotong rumput seperti kenderaan yang boleh dipandu kemana-mana. Kita biasa dengan pemotong rumput yang kecil dan boleh digalas sahaja. Mungkin kerana harga pemotong rumput berkenaan lebih murah. 

Post kali ini kami nak tunjukkan satu jentera pemotong rumput hasil inovasi daripada syarikat Honda UK yang diberi nama Honda HF2620. Apa yang menarik tentang jentera pemotong Rumput ini adalah ia dilengkapi dengan enjin 1000cc yang boleh mencapai kelajuan maksimum 208km/j dan mampu memecut ke 100km/j dalam masa 4 saat sahaja.Sumber : Here
Read More.. "Cool : "Honda HF2620", Pemotong Rumput Dengan Kelajuan Maksimum 200KM/J (7 Gambar)"

Superb : "Lernstift", Pen Yang Akan Bergetar Apabila Tersalah Eja (8 Gambar)


Apabila kita menaip menggunakan komputer pasti kita tidak perlu risau akan kesilapan ejaan kerana komputer akan memaklumkan kepada kita kesilapan berkenaan. Tapi bagaimana pula jika kita menulis menggunakan tangan? Lernstift dapat menyelesaikan masalah berkenaan. Pen pintar ini direka khas untuk memaklumkan apabila berlaku kesilapan ejaan dalam penulisan anda. Pen ini akan bergetar apabila kesilapan ejaan dikesan. Jom kta tengok..
Sumber : Here
Read More.. "Superb : "Lernstift", Pen Yang Akan Bergetar Apabila Tersalah Eja (8 Gambar)"

Serius : Penerbangan Komersil Terpendek Di Dunia Hanya Selama 47 Saat (5 Gambar)


Penerbangan komersil terpendek di dunia ini ialah di antara Orkney Islands, Westray dan Papa Westray, utara Scotland. Jarak penerbangan ini hanyalah 2.7 km dan mengambil masa hanya 47 saat ketika cuaca baik. Tiket penerbangan ini ialah $30 dan servis di dalam pesawat seperti makanan tidak disediakan.


Sumber : Here
Read More.. "Serius : Penerbangan Komersil Terpendek Di Dunia Hanya Selama 47 Saat (5 Gambar)"

OMG : Tugu Gergasi Genghis Khan Yang Dibina Di Mongolia (8 Gambar)


Tugu gergasi Genghis Khan ini ini siap dibina pada tahun 2008 di Sungai Tull, Tsonjin Boldog, Mongolia iaitu 54 km dari ibu negara Monglia iaitu Ulaanbaatar. Tugu ini dibina di kawasan tersebut kerana menurut lagenda, disitulah Genghis Khan menemui cemeti yang diperbuat daripada emas. Tugu ini berdiri setinggi 40 meter dan diselaputi dengan 250 tan besi tahan karat. Ianya dibina diatas Genghis Khan Statue Complex yang setinggi 10 meter. Terdapat 36 tiang yang melambangkan 36 orang Khan yang pernah wujud di Mongolia dari Genghis Khan sehinggalah Ligdan Khan.


Sumber : here
Read More.. "OMG : Tugu Gergasi Genghis Khan Yang Dibina Di Mongolia (8 Gambar)"

Cool : Festival Perkhemahan Antarabangsa Disertai Lebih 15,000 Orang Di China (5 Gambar)


Seramai 15,000 peminat sukan outdoor telah menyertai festival perkhemahan antarabangsa  yang diadakan di Gunung Wugongshan, Jiangxi, China. Festival yang diadakan pada September 2013 ini telah disertai oleh peminat dari seluruh China dan mereka telah berkhemah di kawasan pergunungan yang dikatakan antara yang tercantik di dunia.


Sumber : Here
Read More.. "Cool : Festival Perkhemahan Antarabangsa Disertai Lebih 15,000 Orang Di China (5 Gambar)"

WTF : Sekolah Khas Untuk Menjadi Pelacur Dibuka Di Belanda (4 Gambar)


Seorang wanita bekas pelacur di Belanda menubuhkan sebuah sekolah khas untuk belajar menjadi pelacur. Ia dikenali dengan nama Hanky Panky School. Kurikulumnya disusun khas agar para lulusannya dapat menjalankan pekerjaannya secara lebih profesional dan tentunya memperoleh lebih banyak wang pendapatan.

Pengasasnya, Elene Vis (43) membuka sekolahnya di Amsterdam beberapa waktu lalu yang menawarkan Ilmu Pemasaran Eksklusif.

“Anda boleh menyebutnya teknik pemasaran. Anda harus mempunyai keterampilan menjual, tidak kira sama ada yang anda jual tubuh sendiri atauperkakas  rumah tangga. Prinsipnya tetap sama sahaja,” kata Elene.

“Kami memberikan training untuk mendapatkan hidup yang lebih baik dan wang lebih banyak dari pekerjaan mereka,” katanya.

Elene mengatakan bahawa para pekerja seks komersial yang bekerja melalui agensinya boleh mendapat 6000 Euro setiap bulan, dengan hanya 40 jam kerja. Itulah sebabnya dia mendirikan sekolah tersebut.

Dengan yuran 450 euro seorang, setiap pelajar akan diberi pendidikan dalam bentuk tutorial dan video  tentang berfikir positif dan teknik-teknik bercinta, termasuk subjek Kama Sutra. Menurut Elene, cara berfikir positip dan rasa percaya diri amat penting untuk membuat klien lebih yakin dan menghabiskan waktu lebih lama. “Seks 10 minit tidak akan menghasilkan banyak wang,” katanya.

Belanda memang dikenali sebagai negara yang 'menghalalkan' industri seks sejak tahun 1988, beberapa lokasi di ibu kota menjadi tujuan utama pelancong dalam dan luar negera yang menyumbang jutaan euro setiap tahun. Sektor ini juga penyumbang cukai dan KDNK yang cukup besar bagi Belanda.Sumber : Here
Read More.. "WTF : Sekolah Khas Untuk Menjadi Pelacur Dibuka Di Belanda (4 Gambar)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...