Kongsikan Entri Kami

Friday, 20 September 2013

Serius : Ini Adalah Rupa Labah-Labah Peliharaan Yang Jinak (5 Gambar)

Ini Adalah Rupa Labah-Labah Peliharaan Yang Jinak.
Kalau anda fobia dengan labah-labah, tolong skip entri ini. 

Read More.. "Serius : Ini Adalah Rupa Labah-Labah Peliharaan Yang Jinak (5 Gambar)"

Serius : Pertandingan The Muslim Miss World, Ratu Cantik Untuk Muslimah 2013 Di Jakarta (10 Gambar)

Pertandingan The Muslim Miss World, Ratu Cantik Untuk Muslimah 2013 Di Jakarta.
Pertandingan ini berakhir kelmarin dengan Obabiyi Aishah Ajibola dari Nigeria telah dinobatkan sebagai Miss World Muslimah 2013. Pertandingan ini telah dibiayai oleh World Muslimah Foundation. Pertandingan ini diadakan sebagai satu tentangan  terhadap pertandingan Ratu Cantik yang sebenar. Seramai 20 negara telah menghantar wakil termasuk Indonesia, Iran, Malaysia, Brunei, Nigeria dan Bangladesh. Yang menjadi highlight adalah pakaian sepanjang Miss World Muslimah ini adalah sangat sopan dan enak mata memandang.Pertandingan ini telah dinilai melalui kemegahan mereka melalui pakaian baju kurung mereka serta pengetahuan dalam Al-Quran. Pemenang akan memenangi pelbagai hadiah termasuk tanggungan sepenuhnya untuk menunaikan haji di Makkah. Ini adalah tahun ketiga pertandingan ini dianjurkan. 

Read More.. "Serius : Pertandingan The Muslim Miss World, Ratu Cantik Untuk Muslimah 2013 Di Jakarta (10 Gambar)"

Thursday, 19 September 2013

WTF : [Video] Pengacara TV Belanda Makan Daging Manusia Yang Digoreng


Sepasang pengacara sebuah rancangan TV Belanda telah memakan daging masing-masing bagi mengetahui sendiri apa rasanya daging manusia di dalam sebuah segmen kontroversi ini.

Pengacara, Dennis Storm dan Valerio Zeno telah memotong secebis daging mereka dari bahagian abdomen dan bahagian punggung sebelah kiri dengan menggunakan pisau.

Segmen itu, yang ditayangkan di BNN dalam rancangan "Test Rabbits", mempunyai seorang tukang masak yang telah menggoreng kepingan kecil daging tersebut di dalam minyak panas di hadapan penonton yang hadir ke studio.

Storm memberitahu ABC News bahawa tiada apa yang perlu ditulis mengenai daging tersebut, tetapi ia tetap "pelik untuk melihat ke dalam mata rakan apabila anda mengunyah daging perutnya."

Sebuah video turut dimuat naik ke YouTube yang menunjukkan pengacara rancangan tersebut yang memakai kot memhidu ketulan daging mentah di dalam beg plastik sebelum ia digoreng dan dimakan dengan sudu di meja makan yang dihiasi dengan lilin.

"Ia hanya beberapa sentimeter daging," kata Storm. "Dan sekarang saya mempunyai cerita yang baik mengenai parut itu."Sumber : Here
Read More.. "WTF : [Video] Pengacara TV Belanda Makan Daging Manusia Yang Digoreng "

Misteri : Mayat Ditemui Berkubur Di Dalam Tasik Selepas 40 Tahun (6 Gambar)


Oklahoma: Enam mayat ditemui dalam dua kenderaan lama dari dasar sebuah tasik, semalam. Penemuan itu pula berlaku secara tidak sengaja apabila polis menguji peralatan sonar baru mereka.

Penemuan di Tasik Foss dekat Elk City itu dipercayai dapat menyelesaikan kes kehilangan beberapa individu yang berlaku lebih 40 tahun lalu. Dua kenderaan yang ditemui ialah kereta Chevrolet keluaran 1950-an dan Camaro keluaran 1969.

Di dalam Camaro itu polis menemui tiga set rangka dipercayai remaja tempatan yang hilang selepas keluar memandu pada 1970. Di dalam Chevrolet pula, terdapat tiga lagi mayat iaitu lelaki berusia 69 tahun dan dua rakannya yang hilang pada akhir 1950-an atau awal 1960-an.

Pihak berkuasa belum mengenal pasti mayat secara rasmi, tetapi akhbar tempatan sudah mendapat kaitan jelas antara Camaro dan remaja yang hilang berkenaan.

Mereka masih menunggu keluarga mangsa yang terbabit mendedahkan nama mereka. Jimmy Allen Williams 16, Thomas Michael Rios, 18, dan Leah Gail Johnson, 18, hilang pada 20 November 1970 selepas menaiki Camero milik Williams.

Walaubagaimanapun, selepas 40 tahun, mereka masih disenaraikan sebagai orang yang hilang selepas dipercayai lesap ketika menuju ke perlawanan bola sepak dekat Elk City. -Sumber : Here
Read More.. "Misteri : Mayat Ditemui Berkubur Di Dalam Tasik Selepas 40 Tahun (6 Gambar)"

OMG : Coli Rozita Che Wan Untuk Dijual? (2 Gambar)


Betul ke ni? Ataupun hanya rekaan semata-mata? LOL.. Mesti ada lelaki hidung belang yang berebut nak beli nih.. Especially anon "abah kau"..


Sumber : Here
Read More.. "OMG : Coli Rozita Che Wan Untuk Dijual? (2 Gambar)"

Cool : Lagu Yuna Jadi Soundtrack Game Grand Theft Auto 5 (Gambar)


Ini adalah salah satu perkara yang amat membanggakan rakyat Malaysia khususnya dimana penyanyi terkenal Yuna atau nama sebenarnya  Yunalis Mat Zara’ai yang mula popular  dengan single pertama beliau dalam lagu dan sebenarnya telah membawa beliau naik lebih tinggi hingga dikenali di peringkat antarabangsa.

Anak kelahiran Alor Star Kedah ini kini telah mengembangkan sayap dan popularitinya dengan lebih tinggi dimana lagu nyanyian beliau yang bertajuk “Live Your Life” telah diberi penghormatan yang begitu bermakna dimana lagu tersebut telah dijadikan sebagai soundtrack didalam salah satu game yang sangat popular didunia iaitu “Grand theft Auto 5″ atau lebih sinonim dengan nama GTA V yang baru sahaja di lepaskan baru-baru ini.

Perkara ini dilihat sebagai salah satu  penghormatan kepada Malaysia kerana bukan senang bakat anak melayu untuk dipandang di peringkat antarabangsa hingga ke tahap ini. Tahniah kepada penyanyi tersebut.


Sumber : Here
Read More.. "Cool : Lagu Yuna Jadi Soundtrack Game Grand Theft Auto 5 (Gambar)"

Cool : Gateshead Millenium, Jambatan Senget Yang Pertama Di Dunia (8 Gambar)

Gateshead Millenium, Jambatan Senget Yang Pertama Di Dunia.
Jambatan ini dibina khas untuk menyambungkan River Tyne dan Gateshead's Quay bagi pejalan kaki serta penunggang basikal. Jambatan ini akan dinaikkan sekiranya kapal ingin melepasi jambatan ini. Jambatan ini juga diberi nama 'blinking Eye Bridge' kerana mempunyai bentuk merupai mata. 

Read More.. "Cool : Gateshead Millenium, Jambatan Senget Yang Pertama Di Dunia (8 Gambar)"

Genius : Demi Mengelak Orang Mieniru Di Universiti Kasetsart, Thailand (2 Gambar)

Demi Mengelak Orang Mieniru Di Universiti Kasetsart, Thailand.
Pensyarah sini telah memperkenalkan topi anti-meniru di universiti ini. Tetapi ramai rungutan diterima kerana katanya menyeksa pelajar sini. 

Read More.. "Genius : Demi Mengelak Orang Mieniru Di Universiti Kasetsart, Thailand (2 Gambar)"

WTF : SMS Guru Disiplin Gila Seks Di Sentul (Gambar)

SMS Guru Disiplin Gila  Seks Di Sentul
Seorang pelajar lelaki 13 tahun dari sebuah sekolah di Sentul medakwa bahawa dia telah dicabuli oleh guru disiplinnya selama satu tahun. Selain menjadi seorang guru displin, pelajar itu juga didakwa mempunyai hubungan rapat dengan pelajar itu. Kejadian terbaru berlaku Jumaat lepas apabila pelajar itu dipanggil oleh guru berkenaan supaya membantunya. Pelajar itu lari ke balai polis berhampiran untuk membuat aduan. Jadi ini salah cikgu yang miang atau anak murid yang terlampau rapat dengan guru?

Guru disiplin itu juga sering menggangu seorang guru wanita di sekolah terbabit dan melakukan ganguan seksual. Setelah kejadian itu tersebar, guru wanita tersebut pun membongkarkan rahsia dengan menunjukkan SMS guru disiplin gila seks tersebut. 

Read More.. "WTF : SMS Guru Disiplin Gila Seks Di Sentul (Gambar)"

Wednesday, 18 September 2013

Cool : Pelancaran Kereta Lutsinar Pertama Di Dunia Di Frankfurt (5 Gambar)


Pengunjung di Pameran Kereta Frankfurt boleh melihat dengan jelas sistem keselamatan termasuk sensor, sistem brek dan beg udara pada model sedan itu yang biasanya tersembunyi di sebalik panel kereta biasa.

Menurut TRW Automotive, kereta itu turut dilengkapi sistem tali pinggang keledar baru yang boleh bertindak balas mengikut situasi pemanduan selain mengelakkan pemandu beralih dari kedudukan mereka jika berlaku kemalangan, sekali gus mengurangkan risiko kecederaan lebih teruk.

Ketua Pegawai Eksekutif TRW, John Plant memaklumkan ciptaan kereta itu juga adalah sebahagian daripada usaha mereka untuk mengurangkan kadar kematian akibat nahas jalan raya di seluruh dunia.

"Beberapa fungsi lebih canggih termasuk sistem sokongan kecemasan pada kereta ini akan diperkenalkan pada masa hadapan," jelasnya lagi.Sumber : Here
Read More.. "Cool : Pelancaran Kereta Lutsinar Pertama Di Dunia Di Frankfurt (5 Gambar)"

Seram : Apakah Objek Di Sebalik Cahaya Itu? (Gambar)


I'm Sorry!! Dengan nada Amir Raja Lawak..

Sumber : Here
Read More.. "Seram : Apakah Objek Di Sebalik Cahaya Itu? (Gambar)"

Serius : Proton Keluarkan Model Proton Sembilu Pada Tahun 1994 (3 Gambar)


Pada Jun 1994, syarikat pengeluar kereta Malaysia, Edaran Otomobil Nasional (EON), telah memperkenalkan kereta Proton Sembilu. Ia bukanlah model terbaru kereta berjenama Proton, tetapi merupakan nama 'body kit' kepada model kereta Proton Wirayang diubahsuai bentuk serta prestasinya bagi menjadi 'sporty'.
Ketika kereta Proton Sembilu diperkenalkan kepada umum, ia sedang dalam peringkatfasa pertama pengubahsuaian yang cuma melibatkan bahagian badan luar dan dalam kereta. Antara bahagian kereta yang telah diubahsuai ketika itu ialah:

  • Penghadang hadapan - lubang angin pada sebelah kiri & kanan untuk menyejukkan brek & enjin, manakala bahagian 'bibir' untuk menahan udara dari terbias ke bahagian bawah.
  • Penghadang tepi - untuk menambahkan kelajuan kereta, ia diubahsuai bagi mengelakkan angin terbias ke bahagian tayar.
  • Penghadang belakang - bertindak menekan angin supaya menolak kereta ke hadapan.
  • Stering - berukuran kecil dengan pemegang yang besar dan mudah dikendalikan akan membolehkan pemanduan menjadi lebih mantap dan stabil.
  • Tempat duduk - bentuknya yang dapat mengampu badan akan membolehkan pemandu berada dalam keadaan stabil dalam semua keadaan.
  • Tayar - memperkenalkan rim berukuran 15 inci.
 

Pihak EON ketika itu memberitahu bahawa Proton Sembilu atau "bahagian-bahagian yang diubahsuai" akan dipasarkan kepada orang ramai apabila proses pengubahsuaian sepenuhnya selesai dalam tempoh "kira-kira setahun lagi". Antara pengubahsuaian yang dirancang untuk dilakukan dalam fasa seterusnya melibatkan "bahagian enjin, sistem gegantung dan gear untuk tujuan perlumbaan". Namun begitu, tidak pula diterangkan tentang pemilihannama "Sembilu" itu. Tak mungkin nama itu berdasarkan tajuk filem popularSembilu (hanya mula tayang Ogos 1994), tapi mungkinkah ia berdasarkan tajuk lagu popular Ella, Sembilu (keluaran 1992)?
Sumber : Here
Read More.. "Serius : Proton Keluarkan Model Proton Sembilu Pada Tahun 1994 (3 Gambar)"

Retro : "Salonmay", Alat Kecantikan Khas Untuk Wanita Suatu Ketika Dahulu (3 Gambar)


Pada masa kini terdapat pelbagai bentuk iklan yang menawarkan pelbagai kaedah untuk mencantikkan diri terutamanya untuk para wanita. Boleh dikatakan semua iklan sebegitu mengesyorkan bahawa bentuk badan yang menarik ialah antara ciri penting yang dapat menjadikan seseorang itu kelihatan cantik atau kacak. Seperti yang banyak diiklankan, definisi utama bagi menggambarkan 'bentuk badan menarik' ialah seseorang itu mestilah 'tidak gemuk'. Manakala untuk seseorang yang sememangnya 'tidak gemuk', definisi lain pula dipakai untuk menggambarkan 'bentuk badan menarik', di mana antara definisi yang paling popular khususnya kepada kaum wanitaialah mereka mestilah mempunyai bentuk payudara yang menarik.


Apa yang menariknya, iklan Salonmay yang seterusnya tidak lama kemudian telah ditapis! Tiada lagi ilustrasi tatacara penggunaannya, malah perkataan "buah dada" juga sudah tidak kelihatan lagi dan digantikan dengan "tubuh badan". Yang lebih menarik, iklan Salonmay versi baru itu turut menyiarkan gambar trofi Golden Brain Award 1977 dan The First Top Ten Outstanding Inventors bagi membuktikan keberkesanan alat itu, malah - mungkin atas permintaan besar pasaran tempatan - saiz S juga sudah mula dijual. Dapatkannya di Pertama Kompleks, Kuala Lumpur!


Sumber : here
Read More.. "Retro : "Salonmay", Alat Kecantikan Khas Untuk Wanita Suatu Ketika Dahulu (3 Gambar)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...