Kongsikan Entri Kami

Friday, 2 August 2013

Serius : Mari Lihat Kenapa Lelaki Ini Dinobatkan Sebagai "Slimming World Man of the Year"? (10 Gambar)

Mari Lihat Kenapa Lelaki Ini Dinobatkan Sebagai "Slimming World Man of the Year"?
Thomas McIntyre adalah seorang pengurus makanan di Northen Ireland dan dia mulai meningkatkan beratnya sejak 20 tahun yang lalu. Pada usia 43 tahun, dia telah dinobatkan sebagai "Slimming World Man of the Year" selepas mengurangkan berat sehingga 200 kg. Sejak dari hari itu, dia dapat merasakan yang dirinya semakin sihat serta selesa semasa memandu keretanya. 

Read More.. "Serius : Mari Lihat Kenapa Lelaki Ini Dinobatkan Sebagai "Slimming World Man of the Year"? (10 Gambar)"

WTF : Cara Orang China Makan Salad Yang Terdapat Dalam Pizza Hut China (8 Gambar)

Cara Orang China Makan Salad Yang Terdapat Dalam Pizza Hut China.
Di China, Pizza Hut terpaksa mansuhkan salah satu menunya iaitu salad kerana ramai pelanggan telah membuat seperti di bawah ini. Mereka lebih suka mereka atau membina daripada memakannya. 


Read More.. "WTF : Cara Orang China Makan Salad Yang Terdapat Dalam Pizza Hut China (8 Gambar)"

Serius : Lelaki Cuba Bunuh Diri Diselamatkan Oleh Isterinya Yang Menarik 'Boxer'nya (4 Gambar)

Lelaki Cuba Bunuh Diri Diselamatkan Oleh Isterinya Yang Menarik 'Boxer'nya.
Seorang lelaki yang cuba bunuh diri dengan terjun dari bilik tidurnya telah diselamatkan oleh isterinya yang menarik boxer miliknya. Ling Su terpaksa tergantung pada tingkap itu untuk 20 minit sehingga bomba dan polis tiba.Isterinya menjerit sejurus berjaya menarik 'boxer' suaminya itu pada tingkat 6 apartment sekitar Changchun.  

Read More.. "Serius : Lelaki Cuba Bunuh Diri Diselamatkan Oleh Isterinya Yang Menarik 'Boxer'nya (4 Gambar)"

Thursday, 1 August 2013

Lawak : [Video] Cara Awek China Make Up Dalam Masa 10 Saat


Jom layan video kat bawah ni. Sekejap je pompuan tu jadi cantik.. dalam masa 10 saat jer.. cilakak punya Microsoft buat iklan macam ni.. hahahaha.. mesti marah punye pompuan China.. the ugly truth! hoho.. 


p/s : Beautiful n fast.. lol.. 

Sumber : Here

Read More.. "Lawak : [Video] Cara Awek China Make Up Dalam Masa 10 Saat"

Serius : Ucapan Ratu Elizabeth Untuk Perang Dunia Ke-3 Ditemui Dalam Arkib Kerajaan British (5 Gambar)


Kemuncak Perang Dunia Ke-3 hampir berlaku berikutan pertelagahan antara negara blok Komunis yang didokong oleh Soviet Union dan negara blok Barat yang didokong Amerika Syarikat dan Britain..Oleh itu, pelbagai persediaan dilakukan sekiranya berlaku Perang Dunia Ke-3 yang dikatakan akan melibatkan kuasa nuklear dan salah satu persediaan itu adalah teks ucapan Ratu Elizabeth untuk seluruh penduduk Britain dan pakaian untuk latihan bencana yang telah ditemui di dalam arkib kerajaan baru-baru ini.


Ucapan dalam teks yang penuh kehangatan, harapan dan keselesaan menjadi jaminan untuk rakyat. Tetapi mujurlah, dalam sejarah, Ratu tidak pernah membaca teks ucapan tersebut.

Jauh di dalam koridor Whitehall semasa kemuncak Perang Dingin, penjawat awam telah menyediakan teks ucapan untuk kerabat Diraja bagi menyampaikan berita terletusnya Perang Dunia Ke-3 antara negara berkuasa nuklear iaitu Kesatuan Soviet Union dan pihak Barat.

Dalam gambaran dingin sebuah dunia yang sedang berada di ambang kemusnahan nuklear, teks ucapan berkenaan menunjukkan bahawa Ratu mengutuk sekeras-kerasnya apabila "kuasa maut teknologi disalahgunakan '- dan merujuk kepada "anak nya Andrew" yang sedang bertugas di barisan hadapan.

Selain itu, teks berkenaan juga menunjukkan bahawa Ratu akan mengisytiharkannya dalam satu siaran yang sudah dirancang yang berbunyi: "Apa jua ketakutan yang menunggu untuk kita semua adalah sifat-sifat yang akan membantu untuk mengekalkan kebebasan kita dan ia sudah berlaku sebanyak dua kali pada abad ini. Walaupun sedih, sekali lagi ia akan menjadi sumber kekuatan kita".

Ucapan menyentuh hati itu telah ditulis oleh seorang penulis ucapan imaginasi yang mengambil bahagian dalam latihan penyediaan bencana dan merupakan salah satu di antara fail rahsia Kabinet sebelum ini yang baru-bari ini telah dikeluarkan oleh Arkib Negara.

Mesyuarat penyediaan bencana, yang turut dikenali sebagai Jawatankuasa Kabinet Wintex-Cimex 83 ditubuhkan pada musim bunga tahun 1983 dengan berlatar belakangkan kebimbangan yang semakin teruk berikutan hubungan Amerika Syarikat dan Soviet Union yang semakin rapuh.

Ia juga merupakan tahun di mana Presiden Amerika Syarikat, Ronald Reagan menyifatkan Soviet sebagai 'empayar jahat', pembinaan peluru berpandu nuklear jarak sederhana ke Eropah dikerahkan dan bermulanya projek Star Wars.

Sebuah latihan ketenteraan yang dikendali pihak NATO dengan nama kod "Able Archer" hampir-hampir membawa kepada peperangan sebenar apabila pihak Soviet Union yakin itu adalah serangan yang sebenar.

Ucapan Ratu di bayangkan akan disiarkan pada tengah hari Jumaat, 4 Mac 1983.

Dalam latihan ketenteraan tersebut, ia menunjukkan bahawa pihak Soviet Union (Pakatan Warsaw) telah melancarkan serangan kimia ke atas Britain dan pihak NATO membalasnya dengan senjata nuklear di mana pada akhirnya, pihak Soviet menyerah dan mengembalikan keamanan.

Penjawat awam yang menulis teks persediaan itu juga turut berfikir akan ucapan yang akan dikeluarkan Perdana Menteri, Margaret Thatcher yang berbunyi: "Kami mahu keamanan dan berusaha untuk mencapainya."

"Kami adalah mangsa serangan provokasi dan dengan sekutu kami, kami akan melawan balik."Sumber : Here
Read More.. "Serius : Ucapan Ratu Elizabeth Untuk Perang Dunia Ke-3 Ditemui Dalam Arkib Kerajaan British (5 Gambar)"

WTF : Sindiket Pelacuran Di Dalam Rumah Terapung Sekitar Belanda (8 Gambar)

Sindiket Pelacuran Di Dalam Rumah Terapung Sekitar Belanda.
Di bandar Utrecht, Belanda ini terkenal dengan dua perkara. Satu adalah Muzium Musik Mekanikal dan satu lagi adalah Pelacuran Terapung. Pelacur ini akan duduk di dalam rumah terapung sepanjang the Verht sehingga Zandpad atau juga dikenali sebagai Red Bridge. Di sini terdapat 40 rumah terapung dan seramai 140 pelacur. 

Read More.. "WTF : Sindiket Pelacuran Di Dalam Rumah Terapung Sekitar Belanda (8 Gambar)"

Pelik : Bangunan Kelab Penari Bogel Yang Terletak Dalam Laut Kini Dibiarkan Kosong (10 Gambar)

Bangunan Kelab Penari Bogel Yang Terletak Dalam Laut Kini Dibiarkan Kosong.
Pelik tetapi benar kerana kelab penari bogel ini memang terletak di dalam laut Red Sea sekitar Eilat, Israel. Mula-mulanya ianya hanya sebuah restoran dalam laut tetapi kemudiannya menjadi kelab penari bogel untuk hanya setahun. 

Read More.. "Pelik : Bangunan Kelab Penari Bogel Yang Terletak Dalam Laut Kini Dibiarkan Kosong (10 Gambar)"

Cool : Ashley Lawrence, Gadis Yang Suka Dengan Buaya Dalam Siri Animal Planet (10 Gambar)

Ashley Lawrence, Gadis Yang Suka Dengan Buaya Dalam Siri Animal Planet.
Dalam siri realiti TV yang dianjurkan oleh Animal Planet, Ashley Lawrence adalah satu-satunya gadis yang tersenarai dalam siri itu. Siri itu Gator Boys menyiarkan peserta dengan buaya. 

Read More.. "Cool : Ashley Lawrence, Gadis Yang Suka Dengan Buaya Dalam Siri Animal Planet (10 Gambar)"

Sadis : Gambar Keadaan Kereta Chua Boon Huat, Pemain Hoki Negara Yang Maut Dalam Kemalangan (2 Gambar)

Gambar Keadaan Kereta Chua Boon Huat, Pemain Hoki Negara Yang Maut Dalam Kemalangan.
Tak kira anda minat sukan hoki atau tidak, nama Chua Boon Huat (33 tahun) pasti anda kenal. Mana taknya sebab dia telah mewakili negara kita sejak dari 1998 dalam sukan Komanwel. Pagi tadi pada jam 2.55 pagi, dia telah menemui ajal selepas keretanya bertembung dengan sebuah lori di LDP Kelana Jaya. 
Ini adalah satu berita yang begitu menyedihkan kerana dia telah disenaraikan untuk mewakili negara dalam Kejohanan Hoki Asia yang akan datang. Dan sekiranya Malaysia masuk ke peringkat akhir Piala Dunia, pastinya dia juga disenaraikan. Apa-apapun, Rest In Peace.


Read More.. "Sadis : Gambar Keadaan Kereta Chua Boon Huat, Pemain Hoki Negara Yang Maut Dalam Kemalangan (2 Gambar)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...