Kongsikan Entri Kami

Saturday, 15 June 2013

Kejam : [Video] Kekejaman & Kesesatan Askar Rejim Bashar Al-Assad


Saksikanlah kekejaman dan kesesatan rejim Bahsr Al Assad yang menyiksa tahanan mereka iaitu pengikut Sunni. Mereka mengeanggap Bashar ialah Tuhan mereka. Sungguh kejam, zalim dan sesat. Nerakalah tempat mereka. 


Sumber : Here
Read More.. "Kejam : [Video] Kekejaman & Kesesatan Askar Rejim Bashar Al-Assad "

Info : Lesen Memandu Versi Baru Bakal Dikeluarkan Pada 15 Julai 2013 (2 Gambar)


Dalam laporan berita pada Jumaat 14 Jun, memaklumkan bahawa Kementerian Pengangkutan akan memperkenalkan Lesen Memandu Bersekuriti Tinggi (LMBT).

Difahamkan pengeluaran lesen itu secara serentak di semua pejabat dan cawangan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) bermula 15 Julai ini bagi menggantikan lesen kini yang telah digunakan sejak 1989.

Di samping itu, pelaksanaan lesen baru tersebut turut diperluaskan pengeluarannya di pejabat-pejabat pos di seluruh negara pada November tahun ini.

Antara ciri-ciri keselamatan baharu tersebut termasuk pengaplikasian kad plastik pra-cetak bentuk dan lapisan hologram yang memiliki keselamatan tinggi.

Kad plastik pra-cetak itu akan mengandungi reka bentuk keselamatan tinggi dan canggih dalam imej garisan-garisan halus manakala lapisan hologram tersebut akan melindungi informasi serta gambar pemegang lesen memandu berkenaan
.


p/s : Smart..

Sumber : Here
Read More.. "Info : Lesen Memandu Versi Baru Bakal Dikeluarkan Pada 15 Julai 2013 (2 Gambar)"

Horror : [Video] Kemalangan Ketika Base Jumping di Sepanyol


Maria Steinmayr, 22 tahun merupakan seorang base jumper. Ketika menyertai Base Jump Extreme World Championship pada 7 Jun 2013, satu kemalangan telah berlaku apabila payung terjunnya gagal berfungsi dengan baik. Dia telah menghentam dinding beberapa kali dan akhirnya masuk ke balkoni sebuah bilik hotel pada tingkat 10. Namun dia hanya mengalami kecederaan ringan patah hidung dan beberapa lebam akibat hentakan. 


 p/s : Pergh... belum ajalnya.. 

Sumber : Here
Read More.. "Horror : [Video] Kemalangan Ketika Base Jumping di Sepanyol "

Kreatif : Cola-Cola Memperkenalkan Tin Boleh Kongsi (4 Gambar)


Coca-Cola telah memperkenalkan tin 330ml yang boleh dikongsi. Tin Coca-Cola ini bersaiz biasa tapi ianya dapat dipusing dan menjadi dua tin kecil yang dapat diminum oleh dua orang. Walaupun airnya menjadi sikit, tapi ianya sangat bermakna untuk pasangan atau kawan yang ingin berkongsi kegembiraan bersama. "Sharing the happiness" .


p/s : Kreatif..tapi jangan minim coke.. Banyak gula.. 

Sumber : Here
Read More.. "Kreatif : Cola-Cola Memperkenalkan Tin Boleh Kongsi (4 Gambar)"

Cool : Vending Machine Paling Nipis Di Dunia Dari Coca-Cola (6 Gambar)


Coca-Cola telah menjalinkan hubungan kerjasama dengan pihak Ogilvy & Mather Paris iaitu sebuah spa kecantikkan yang terkenal di Perancis untuk mengeluarkan mesin layan diri yang tampak lebih seksi yang juga diberi nama sebagai "Slender Vender".

Syarikat  minuman ringan itu juga telah mengiklankan mesin jualan minuman ringan yang langsing itu di laman sesawang YouTube dengan frasa: "Diet Coke kelihatan indah dengan gaya hidup seseorang -  begitu juga dengan Slender Vender". Iklan tersebut merupakan satu kenyataan yang ketara dalam mensasarkan persepsi psikologi kepada pengguna. Mesin layan diri ini juga dengan serta-merta mampu mencerminkan Diet Coke tanpa melihat produk yang sebenar.

Sudah tentu ia merupakan idea yang cemerlang dari sebuah syarikat yang telah berkembang pesat selama lebih daripada satu abad ini. Walaubagaimana pun, masih belum diketahui sama ada mesin ini akan diperkenalkan di spa-spa kecantikkan berhampiran anda tidak lama lagi.


p/s : Kiut jer.. hoho.. 

Sumber : Here
Read More.. "Cool : Vending Machine Paling Nipis Di Dunia Dari Coca-Cola (6 Gambar)"

OMG : [Video] Motor Langgar Pejalan Kaki, Siapa Yang Salah?


Jom tengok video kat bawah ni. Perempuan tu bangang kot. Kesian kat motor tu.. Korang tengok la sendiri..


Sumber : Here
Read More.. "OMG : [Video] Motor Langgar Pejalan Kaki, Siapa Yang Salah? "

Kejam : [18SG] Keadaan Mangsa Samun Di Sipitang, Sabah (2 Gambar)


Mangsa Samun di Sipitang, Sabah. Kejamnya penyamun itu. Sesungguhnya penyamun / pencuri wajar dihukum dengan hukuman yang berat.

Mangsa, Laud Adau, 68, Suku Kedayan, dari Kampung Kesusuk Sapok, Pelakat Sipitang.

1. Kronologi kes: menurut mangsa ketika kejadian dia sedang tidur seorang diri di rumah kebun di Kg. Susuk Sapok Sipitang tiba-tiba didatangi oleh seorang lelaki yang tidak dikenali terus menetak mangsa menggunakan tombak sabit sebanyak 2 kali di bahagian leher dan tengkuk. Masa kejadian gelap dan mangsa tidak nampak suspek. Suspek hanya syak suspek terlibat berbangsa bugis dan merupakan pekerja kebun sawit berdasarkan kepada senjata yg digunakan. Suspek telah berjaya melarikan dompet milik mangsa berisi wang tunai RM1K. Masa kejadian dipercayai pada 12/06/2013 lebih kurang jam 11 malam.

2. Lebih kurang jam 8 pagi, KADIR BIN AISHA yg lalu dikawasan rumah mangsa untuk menebas telah terdengar bunyi berdengus seperti orang meminta tolong daripada rumah mangsa. Penama datang meninjau dan mendapati mangsa telah terbaring di beranda rumah dalam keadaan terbaring dan berlumuran darah. Penama kemudian terus membawa mangsa ke hospital Sipitang.
3. Suspek disyaki seorang lelaki bangsa Bugis dipercayai pekerja ladang sawit berdasarkan senjata yang digunakan.

4. Kedaan mangsa sekarang menurut doktor adalah stabil dan mangsa akan dirujuk ke Hospital Queen Elizabeth kota kinabalu untuk rawatan lanjut.

p/s : Giler horror beb.. kesian pakcik tu.. 

Sumber : Here

Read More.. "Kejam : [18SG] Keadaan Mangsa Samun Di Sipitang, Sabah (2 Gambar)"

Sadis : Kampung Hanya Untuk Orang Miskin, Sakit Dan Disisihkan Masyarakat Di China (10 Gambar)

Kampung Hanya Untuk Orang Miskin, Sakit Dan Disisihkan Masyarakat Di China.
Mereka ini telah disisihkan oleh orang ramai kerana beberapa sebab dan kini mereka terpaksa hidup dalam kampung ini. Memang sadis tengok keadaan mereka dan tak ada orang yang mahu menolong mereka di negara itu. 
Read More.. "Sadis : Kampung Hanya Untuk Orang Miskin, Sakit Dan Disisihkan Masyarakat Di China (10 Gambar)"

Cool : Mari Lihat Cara Hot Dog Dihasilkan Di Kilang (20 Gambar)

Mari Lihat Cara Hot Dog Dihasilkan Di Kilang.
Hot Dog nampak kecil tetapi cara penghasilannya agak rumit dan mengambil masa.

Read More.. "Cool : Mari Lihat Cara Hot Dog Dihasilkan Di Kilang (20 Gambar)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...