Kongsikan Entri Kami

Saturday, 2 November 2013

Serius : "Zombie Car", Kereta Terbiar Yang Diselaputi Tumbuhan Liar Di China (4 Gambar)


Satu kejadian yang cukup unik telah berlaku di bandar Chengdu yang terletak di Wilayah Sichuan, China. Sebuah kenderaan yang telah ditinggalkan begitu saja oleh pemiliknya kini akhirnya telah diliputi oleh tumbuhan liar.

Seperti dilaporkan Car News China, Rabu 23 Oktober 2013, kebanyakkan penduduk sekitar tidak menyangka di sebalik tumbuhan memanjat yang besar itu adalah sebuah van yang sudah 'dibuang' pemiliknya, sekitar satu tahun yang lalu.

Kenderaan itu sengaja diletakkan di hadapan kompleks apartmen berkenaan. Oleh kerana ia sudah lama tidak digunakan, keadaan kenderaan itu kelihatan sangat tidak terurus, lebih parah, seluruh badan van tersebut diliputi tumbuhan liar.

Pemandangan yang tidak enak itu membuatkan penduduk setempat berasa curiga. Mereka akhirnya memutuskan untuk menghubungi pihak polis untuk memeriksa kenderaan dan menyiasat siapa pemilik asal  "Zombie Car" itu.

Polis yang datang ke lokasi berkenaan turut berasa hairan apabila melihat keadaan "Zombie Car" itu. Tumbuhan liar berduri yang meliputi kenderaan itu sangat tebal, sehingga menyukarkan pihak polis untuk mengecam jenama van berkenaan.

Pihak polis akhirnya memutuskan untuk menyita dan menarik van itu ke balai polis. Hasil siasatn lanjut, pihak polis berjaya menemui pemilik asal kenderaan berkenaan. Pemiliknya mengaku telah menjual kenderaan tersebut kira-kira tiga tahun lalu, tapi terlupa siapa yang membelinya.


Sumber : Here
Read More.. "Serius : "Zombie Car", Kereta Terbiar Yang Diselaputi Tumbuhan Liar Di China (4 Gambar)"

WTF : "Funkybod", Push Up Bra Khas Untuk Kaum Lelaki (5 Gambar)


Diberi nama Funkybod, produk ini merupakan push up bra yang di reka khusus untuk kaum lelaki. Produk yang aneh tapi berguna itu boleh menjadi jalan penyelesaian untuk kaum lelaki yang mendambakan bentuk tubuh bagaikan seorang atlit. Dengan mengenakan Funkybod, mereka boleh memiliki otot dada dengan bentuk yang sama seperti bersenam di gimnasium.

Fesyen yang berasal dari London ini amat berbeza dengan bra untuk kegunaan kaum wanita pada umumnya. Push up bra ini direka dengan menggunakan bahan yang menjamin keselesaan dan membuatkan kulit mudah untuk bernafas.

Funkybod juga dilengkapi dengan bahan keras di bahagian dada. Oleh itu, produk ini dapat membuatkan tubuh si pemakainya kelihatan lebih sasa. Tak hanya digunakan oleh mereka yang mempunyai badan yang berisi, ia juga dikatakan sangat sesuai dikenakan oleh lelaki yang bertubuh kurus.

Push up bra ini juga dapat digunakan pada bila-bila masa. Untuk kelihatan segak dan bergaya, ia sesuai dipakai bersama dengan seluar jeans dan jaket.

Funkybod dijual dalam empat jenis ukuran, di antaranya adalah Extra Small, Small, Medium dan Large. Ia turut mempunyai tiga warna pilihan, iaitu putih, hitam, dan kelabu.

Dikutip dari Gizmodiva, produk ini dijual di laman web rasmi Funkybod. Anda boleh membelinya pada harga sekitar US$ 50 sahaja.Sumber : Here
Read More.. "WTF : "Funkybod", Push Up Bra Khas Untuk Kaum Lelaki (5 Gambar) "

Cute : Pelampung Khas Direka Untuk Ikan Emas Cacat (4 Gambar)


 Seekor ikan emas dari spesies Fantail yang diberi nama 'Einstein' ini telah hilang keupayaan untuk berenang selepas menghadapi masalah pada bahagian pundi udaranya yang menyebabkan ia berenang secara terbalik dari atas ke bawah dan tenggelam ke dasar tangki.

Disebabkan masalah tersebut, pemilik ikan, Leighton Naylor terpaksa mencipta sejenis pelampung khas untuk dipakaikan pada ikannya itu.

Pelampung khas yang di buat dari tiub kitar semula itu muat dengan sempurna pada badan ikan tersebut dan membolehkannya berenang dengan normal semula.

En. Naylor telah menghabiskan masa selama 3 jam untuk mereka bentuk pelampung khas dari tiub pengudaraan tangki ikan itu, dan melaraskannya agar dapat dipakai oleh Einstein.

"Amat menyedihkan melihat ia dalam keadaan tidak berdaya. Ia kelihatan sangat tertekan. Pada mulanya, ia menolak untuk memakai pelampung tersebut. Ia juga sering tersangkut pada tumbuhan hiasan tetapi setelah saya menyusun atur semula keadaan di dalam tangki, ia kelihatan lebih baik," kata En. Naylor.


Sumber : Here
Read More.. "Cute : Pelampung Khas Direka Untuk Ikan Emas Cacat (4 Gambar)"

Awesome : "Living Wallet", Dompet Yang Mampu Menyelamatkan Wang Anda Dari Pembaziran (4 Gambar)


 Kini, terdapat dompet yang mampu membuatkan anda belajar untuk berbelanja secara berhemah di mana dompet ini bukan sahaja mampu melarikan diri malah akan mengeluarkan bunyi seakan-akan jeritan apabila ia dipegang.

"Living Wallet" akan melakukan apa yang terdaya bagi melindungi kewangan anda dari pembelanjaan secara berlebihan dan juga mampu menghantar E-Mail kepada ibu atau penjaga anda sekiranya anda berbelanja secara tidak rasional. Apabila dipegang dalam keadaan "Save Mode", ia akan menjerit dengan kuat.

Selain daripada mampu melindungi kadar pembelanjaan anda, ia juga mempunyai sejenis aplikasi yang mampu menjejaki kewangan anda. Apabila anda sedia untuk membelanjakan wang, The Living Wallet ini akan memasuki "Consume Mode".


Sumber : Here
Read More.. "Awesome : "Living Wallet", Dompet Yang Mampu Menyelamatkan Wang Anda Dari Pembaziran (4 Gambar)"

Cool : "Flying Drawbridge", Jambatan Angkat Yang Menarik Di Netherlands (6 Gambar)


Terletak di bandar Leeuwarden di Belanda, Slauerhoffbrug (dalam bahasa Inggerisnya: Slauerhoff Bridge), merupakan sebuah jambatan angkat yang beroperasi secara automatik sepenuhnya dan sering digelar sebagai "jambatan ekor".

Slauerhoffbrug, yang turut dikenali sebagai "Flying Drawbridge" oleh penduduk tempatan boleh diangkat dan diturunkan dengan cepat dan pantas hanya dengan menggunakan satu tiang penyokong struktur.

Ia membolehkan pengangkutan air untuk berlalu dengan pantas dan pengguna kenderaan di darat dapat menjimatkan masa untuk menunggu. Dek jambatan angkat itu mempunyai ukuran 15 meter X 15 meter (50 X 50 kaki) dan diwarnakan dengan warna biru dan kuning sebagai mewakili bendera Leeuwarden.


Sumber : Here
Read More.. "Cool : "Flying Drawbridge", Jambatan Angkat Yang Menarik Di Netherlands (6 Gambar)"

WTF : Lady Gaga Mengejutkan Orang Di Konsert London Dengan Berbogel Atas Pentas (10 Gambar)

Lady Gaga Mengejutkan Orang Di Konsert London Dengan Berbogel Atas Pentas.
Selepas nyanyian dia menggunakan kostum berwarna putih, dia mengakhiri lagunya dengan membuka pakaiannya itu. Lady Gaga ini memang pelik bin WTF. 

Read More.. "WTF : Lady Gaga Mengejutkan Orang Di Konsert London Dengan Berbogel Atas Pentas (10 Gambar)"

WTF : Pertunjukkan Monyet Bertopeng Yang Begitu Terkenal Di Jalanan Jakarta (15 Gambar)

Pertunjukkan Monyet Bertopeng Yang Begitu Terkenal Di Jalanan Jakarta.
Walaupun pertunjukkan ini begitu terkenal namun ianya telah diserbu oleh pihak berkuasa untuk menyelamatkan monyet ini daripada diseksa. Jadi pertunjukkan ini hanya tinggal kenangan. Anda cuba boleh lihat dari gambar sahaja. Inilah 'Monyet Bertopeng' Di Jakarta. 

Read More.. "WTF : Pertunjukkan Monyet Bertopeng Yang Begitu Terkenal Di Jalanan Jakarta (15 Gambar)"

OMG : Pasangan Selamat Walaupun Kereta Dihentam Kontena Besar Di China (8 Gambar)

Pasangan Selamat Walaupun Kereta Dihentam Kontena Besar Di China.
Bila tengok gambar, rasa macam pemandu dan penumpang mungkin dah tidak bernyawa tetapi sebaliknya yang berlaku. Menurut sumber, pasangan ini dalam perjalanan untuk date kali pertama mereka. Memang malang tidak berbau.

Read More.. "OMG : Pasangan Selamat Walaupun Kereta Dihentam Kontena Besar Di China (8 Gambar)"

WTF : Dinding Bangunan 4 Tingkat Runtuh Tanpa Sebarang Amaran (5 Gambar)

Dinding Bangunan 4 Tingkat Runtuh Tanpa Sebarang Amaran.
Nasib baik bangunan masih teguh berdiri. 

Read More.. "WTF : Dinding Bangunan 4 Tingkat Runtuh Tanpa Sebarang Amaran (5 Gambar)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...