Kongsikan Entri Kami

Saturday, 5 November 2011

Kreatif : Diari Perubahan Stail Seorang Gadis Setiap Hari Untuk 4 Tahun (8 PhotoS)

Seorang gadis menjadi terkenal di Youtube apabila dia membuat video mengenai perubahan stail pada dirinya untuk 4 tahun setengah. Dia akan mengenakan stail baru pada dirinya setiap hari. Kemudian dia akan mengambil gambar tersebut sebagai koleksi untuk dimuatkan dalam video. Sehingga kini, sepanjang 4 tahun setengah dia telah mengenakan lebih dari 1,500 stail yang berbeza. Video terdapat di bawah entri ini. 


asiantown
Read More.. "Kreatif : Diari Perubahan Stail Seorang Gadis Setiap Hari Untuk 4 Tahun (8 PhotoS)"

WTF : Persembahan Masukkan Ular 3 kaki ke dalam Lubang Hidung Di China (3 Photos)

Seorang penghibur dari China, Liu Fei berusia 52 tahun telah membuat satu persembahan dengan masukkan ular sepanjang 3 kaki ke dalam lubang hidung sebelum keluar dari mulutnya. Walaupun dia menyatakan ular ini tidak berbisa tetapi memang agak menyakitkan persembahan ini.

thesun
Read More.. "WTF : Persembahan Masukkan Ular 3 kaki ke dalam Lubang Hidung Di China (3 Photos)"

Bodoh : Gadis Cuba Bunuh Diri Di Dalam Bas Sekitar China (4 Photos)

Semua penumpang bas kecoh apabila mereka melihat gadis yang duduk di barisan depan mengeluarkan pisau untuk membunuh diri sekitar China. Pemandu bas terpaksa memberhentikan bas sehingga pihak polis serta ambulans tiba untuk emmbawanya ke hospital.
p/s: semoga gadis ini cepat sembuh dan sedar yang membunuh diri tidak dapat menyelesaikan segala masalah.

Read More.. "Bodoh : Gadis Cuba Bunuh Diri Di Dalam Bas Sekitar China (4 Photos)"

Cool : [Video] Gol Tandukan Paling Jauh Dunia Dengan 58 Meter Di Jepun


Gol Tandukan dalam J-League tiga hari yang lepas telah disahkan sebagai yang paling jauh dengan 58 meter. Gol ini dijaringkan oleh Ryujiko Ued dari Kelab Fagiano Okayama.
Read More.. "Cool : [Video] Gol Tandukan Paling Jauh Dunia Dengan 58 Meter Di Jepun"

OMG : Kesesakan Di Stesen Keretapi Bengladesh Menjelang Hari Raya Haji (7 Photos)

Jutaan umat Islam di Dhaka terpaksa mengharungi pelbagai cabaran untuk kembali ke tempat halaman untuk menyambut Hari Raya Haji. Ada yang terpaksa berdiri di luar keretapi dan atas terpaksa bertahan di atas bumbung keretapi. Kita di Malaysia perlu bersyukur kerana kita tidak perlu mengalami perkara yang sama untuk balik ke kampung kita. 

 
Read More.. "OMG : Kesesakan Di Stesen Keretapi Bengladesh Menjelang Hari Raya Haji (7 Photos)"

OMG : Rupa Model Cantik Berusia 14 Tahun Akibat Alergi Dye Rambut (2 Photos)

Chloe Robins seorang model remaja yang cantik di UK menjadi 'Elephant Man' selepas menggunakan dye rambut. Menurut doktor, besar kemungkinan Chloe ini alergi kepada dye rambut ataupun bahan dye rambut yang merbahaya. Selain itu, bulan lepas, seorang gadis hampir mati di UK kerana allergi dye rambut. link
Jadi pengajarannya, kalau boleh jangan dye rambut anda tetapi hargai rambut semulajadi anda. 

Read More.. "OMG : Rupa Model Cantik Berusia 14 Tahun Akibat Alergi Dye Rambut (2 Photos)"

OMG : [Video] Mesin ATM keluarkan Ular di Sepanyol


Sebuah mesin ATM di Sepanyol telah mengejutkan orang ramai apabila seekor anak ular keluar darinya. Adakah ini teknik terbaru untuk emncuri duit? atau Ular ini memerlukan duit untuk dirinya?
Jadi anda perlu berhati-hati bila ambil duit bukan sahaja kepada perompak tetapi pada ular.
Read More.. "OMG : [Video] Mesin ATM keluarkan Ular di Sepanyol"

Serius : Seluar Dalam milik Queen Victoria (1860) Dijual RM 46 Ribu (4 Photos)

Seluar Dalam berukuran 35 inci yang telah digunakan oleh Queen Victoria pada tahun 1860 telah dijual oleh seorang pemilik anonymous. Seluar Dalam ini dijual dengan harga RM46 juta. Pada Seluar Dalam ini juga terjahit perkataan VR yang merujuka kepada nama pemaisuri, Victoria Regina.

Kenapa seluar dalam juga dijual?

“People who collect royal memorabilia from the Victorian era see underwear as the crowning glory in their collection,” menurut Philip Gregory, jurucakap untuk Lyon & Turnbull auctioneers di Edinburgh.


dailymail
Read More.. "Serius : Seluar Dalam milik Queen Victoria (1860) Dijual RM 46 Ribu (4 Photos)"

Cool : Sila Taip 'Do A Barrel Roll' Di Google.com (2 Photos)


Mungkin ada yang dah cuba dan mungkin ada yang belum. Jadi Taip Do A Barrel Roll di Google Search sekarang anda akan tahu kenapa. Trick ini telah membawa satu fenomena di Facebook dan menjadi trend di Twitter dalam sekelip mata. Semua pengguna iPhone juga boleh melakukan perkara ini seperti dalam PC tetapi pengguna telefon BlackBerry atau Android besar kemungkinan tidak dapat. Adakah google search anda bertukar 360 degree? Menurut engineer Google, ini dilakukan untuk menunjukkan benda baru yang google mampu buat untuk semua pengguna.



Read More.. "Cool : Sila Taip 'Do A Barrel Roll' Di Google.com (2 Photos)"

Cute : [Video] Anak Kucing dan Botol Susu


Anak Kucing sanggup buat apa saja untuk dapat minum susu dari botol susunya. AWwwwwWww..
Tapi bila kucing ini dah dewasa, mesti dia balas dendam dengan lelaki yang pegang botol susu tu.

Read More.. "Cute : [Video] Anak Kucing dan Botol Susu"

Cute : Tupai Main Piano dan Snuker Pada Masa Lapang di Florida (7 Photos)

Memang menakjubkan, seorang nenek dan juga jurukamera dari Tampa, Florida berjaya membuat tupai ini kembali ke halaman rumahnya setiap hari. Kathy Pruyn dari Florida menyatakan dia berjaya membawa mereka kembali dengan memberi mereka makan kacang. Jadi pada satu hari dia cuba letakkan kacang dan titisan peanut butter di dalam pelbagai prop dan mainan untuk menyuruh mereka bermain dengan semua prop serta mainan. Nampaknya dia berjaya kerana tupai ini kelihatan begitu tertarik dengan setiap mainan yang mengandungi kacang serta peanut butter. Kini tupai ini menjadi pelawat tetap ke halaman rumah Kathy. Kathy mengambil gambar mereka untuk ditunjukkan pada dunia aksi tupai ini dengan semua prop dan mainan yang disediakan. 


metro
Read More.. "Cute : Tupai Main Piano dan Snuker Pada Masa Lapang di Florida (7 Photos)"

OMG : Ikan Tiga Mata Seperti Dalam 'The Simpsons' Ditemui di Cordoba (3 Photos)

Dalam kartun 'The Simpsons', terdapat seekor ikan tiga mata yang bernama 'Blinky' kini menjadi realiti apabila species ikan tersebut ditemui di Cordoba, Argentina. Ikan Tiga mata ini ditangkap oleh seorang nelayan yang mencari rezeki di sebuah tasik sebelah bangunan loji nuklear. Ikan tersebut adalah yang pertama ditemui dan kini disimpan untuk diuji oleh saintis.
Adakah ikan ini Mutans?

themorningstarr
Read More.. "OMG : Ikan Tiga Mata Seperti Dalam 'The Simpsons' Ditemui di Cordoba (3 Photos)"

WTF : Pensyarah Rogol Pelajarnya Dan Paksa Telan Air Mani di Kuala Lumpur

Seorang pensyarah sebuah kolej swasta didakwa telah mengikat, memukul dan merogol pelajar sebelum memaksa dia menelan air mani.


illustrasi sahaja
China Press melaporkan bahawa pensyarah berusia dalam 40-an telah memanggil gadis yang berusia 21 tahun untuk bertemu dengannya di pejabat beliau bagi membincangkan kerja kursus beliau.

Semasa berada di bilik, pensyarah tersebut mengajak mangsa berhubungan badan namun ditolak. Namun pensyarah tersebut mengugut untuk mengagalkan pelajar tersebut.

Kerana takut digagalkan, mangsa bersetuju untuk mengikuti pensyarah pergi untuk sarapan pagi dengan menaiki kereta pensyarahnya.

Namun sebaik memasuki kereta, pensyarah tersebut telah mencekik leher pelajar tersebut dan merampas telefon bimbitnya.

Pensyarah membawa mangsa ke rumahnya di Sentul di mana pelajar itu diikat, dibogelkan dan dirogol. Tak hanya dirogol, pelajar tersebut juga dipaksa untuk menelan air mani pensyarah tersebut.

Beliau kemudian meninggalkan pelajar tersebut di stesen LRT.

Pelajar, disertai oleh kakaknya, telah  membuat laporan di balai polis Sentul, Kuala Lumpur. ~ dailychilli.com
Read More.. "WTF : Pensyarah Rogol Pelajarnya Dan Paksa Telan Air Mani di Kuala Lumpur"

Cool : Gambar Kate Middleton Sebelum Menjadi Puteri Tersebar (13 Photos)

Beberapa hari lepas, gambar Kate Middleton dari kecil sehingga dia menjadi 'Duchess of Cambridge' selepas berkahwin dengan Prince William tersebar luas. Semua orang begitu cemburu dengan apa yang telah dicapai oleh seorang gadis biasa seperti Kate. Tetapi mereka semua tetap menyokong Kate Middleton dan menjadikan dia sebagai inspirasi. Ini adalah penghujung seperti di dalam setiap 'Fairy Tail' iaitu "Live Happily Ever After'. 

Semua gambar dalam urutan dari mengikut usia :

 asiantown
Read More.. "Cool : Gambar Kate Middleton Sebelum Menjadi Puteri Tersebar (13 Photos)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...