Kongsikan Entri Kami

Saturday, 8 October 2011

OMG : Sky Burial, Upacara Pengkebumian Yang Ngeri di Tibet (10 Photos NSFW)

Di Tibet, satu upacara pemgkebumian yang sangat berlainan dengan kepercayaan kita adalah Sky Burial. Mayat/Jenazah akan dibawa ke puncak gunung yang tinggi dan didedahkan agar boleh mengumpan burung untuk makannya. Selepas kesemua daging pada mayat tersebut telah habis dimakan, tulang akan dikutip dan dihancurkan agar boleh dimakan oleh burung tersebut. Upacara ini telah diamalkan berkurun lamanya kerana kepercayaan mereka mengenai "Reincarnation"/Life After Death. Mereka percaya yang mayat tidak diperlukan kerana si mati akan dilahirkan semula. 
coppas
Read More.. "OMG : Sky Burial, Upacara Pengkebumian Yang Ngeri di Tibet (10 Photos NSFW)"

Lawak : Reaksi Dalam Rumah Hantu Paling Menakutkan di Kanada (11 Photos)

Mesti korang pernah masuk rumah hantu dan ada yang korang rasa langsung tak menakutkan. Di Kanada, sebuah "Rumah Hantu" yang dipanggil Nightmares Fear Factory telah membuat pengunjungnya begitu takut. Rumah Hantu ini telah diiktiraf sebagai salah sebuah rumah hantu paling menakutkan oleh pengunjungnya. Selepas gambar ini terdapat video mengenai sneak preview "Ruamh Hantu" ini. 
p/s: ini rumah hantu seperti dalam taman tema, bukan rumah berhantu yang ada hantu.izismile
Read More.. "Lawak : Reaksi Dalam Rumah Hantu Paling Menakutkan di Kanada (11 Photos)"

OMG : Lelaki Suka Konsert Rihanna Di London (5 Photos NSFW)

BAru-baru ini, Rihanna baru selesai membuat kontest di London. Memang fesyen Rihanna dan banyak berubah dan semakin ganas. Tetapi apa yang lelaki suka pada kontest ini?

 asiantown
Read More.. "OMG : Lelaki Suka Konsert Rihanna Di London (5 Photos NSFW)"

OMG : Apabila Populasi Dunia Semakin Meningkat (12 Photos)

Semakin hari semakin padat dunia kita ini dengan kelahiran meningkat sehingga ratusan setiap saat. Jadi apa yang akan terjadi? Ini adalah antara koleksi gambar kawasan yang sudahpun terlalu padat dengan manusia.

izismile
Read More.. "OMG : Apabila Populasi Dunia Semakin Meningkat (12 Photos)"

Cool : {Video} Gol Header Paling Jauh Dunia Oleh Jone Samuelsen


Seorang pemain Norway Jone Samuelsen telah diiktiraf oleh Guinness World Book of Records selepas dia menanduk masuk gol dari tengah padang semasa menentang Tromso. Gol ini dijaringkannya pada masa kecederaan emapt hari yang lepas.  

Read More.. "Cool : {Video} Gol Header Paling Jauh Dunia Oleh Jone Samuelsen"

OMG : Dua Beradik Ditangkap Tiru Aksi Lesbian Di Jasin


JASIN – Gara-gara dipercayai meniru aksi pasangan lesbian dalam video lucah yang pernah ditonton, dua beradik dikesan melakukan aksi ghairah itu di rumah mereka di Asahan, di sini.

Bagaimanapun, dua beradik berusia sembilan dan tujuh tahun itu yang didakwa pernah melakukan perbuatan terbabit sejak setahun lalu tidak bernasib baik apabila perbuatan mereka dilihat ibunya Rabu minggu lalu.

Ketika ditemui ibu mereka, dua beradik itu asyik bergomol umpama pasangan sejenis tanpa seurat benang dalam sebuah bilik di rumahnya.

Nasib malang menimpa dua kanak-kanak itu apabila menerima pembalasan daripada bapa angkatnya yang berusia 28 tahun selepas dimaklumkan ibu kandungnya Sabtu lalu.

Bapa angkat kanak-kanak itu yang baru pulang daripada bekerja di Pahang pada Sabtu lalu merotan dua kanak-kanak berkenaan sebagai hukuman terhadap perbuatan melampau mereka sehingga didakwa lebam di tangan, kaki dan belakang.

Bagaimanapun, kesan lebam pada kanak-kanak berkenaan dilihat beberapa penduduk yang mengesyaki mereka didera lalu membuat aduan kepada Pusat Perkhidmatan BN (Pembela) supaya perkara itu dirujuk kepada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) yang kemudian berkunjung ke rumah ibu tunggal berkenaan, malam kelmarin. Penolong Pengarah Warga Tua dan Keluarga JKM negeri, Zamzuri Mohamad, berkata siasatan awal mendapati ibu kanak-kanak itu menghubungi bapa angkat anak sulungnya itu yang bertugas di Pahang selepas terkejut melihat perbuatan lucah dua anaknya.

Katanya, lelaki terbabit merotan sehingga lebam di beberapa bahagian tubuh dua kanak-kanak berkenaan sebagai pengajaran. “Berdasarkan siasatan, dua beradik itu mendakwa pernah menonton video lucah yang ditayangkan sepupu mereka ketika mendiami rumahnya di Selangor.

“Mungkin disebabkan terpengaruh atau teringat apa yang pernah ditonton, pasangan kanak-kanak itu cuba aksi terbabit sebelum disedari ibu mereka,” katanya, di sini, semalam.

Hadir sama dalam siasatan terhadap kes berkenaan Pengarah Pembela, Amir Hamzah Aziz dan Pengerusi Jawatankuasa dan Keselamatan Kampung (JKKK) Asahan, Abdul Ghani Abdullah.

Menurut Zamzuri, anak sulung ibu tunggal itu diserahkan kepada satu pasangan untuk dijadikan anak angkat secara sah kepada lelaki berusia 28 tahun dan isterinya berusia 25 tahun itu sejak setahun lalu.

Katanya, ketika kejadian, kanak-kanak berusia sembilan tahun itu pulang ke rumah ibu kandungnya selepas ibu angkatnya itu ke Pahang untuk menemui suaminya yang bertugas di negeri itu.

“Saya dimaklumkan, adik-beradik itu bukan pertama kali melakukan perkara sumbang itu dan keluarganya pernah melihat mereka berdua-duaan dengan keadaan mengghairahkan,” katanya.
 
 
p/s : Macam-macam la dunia sekarang nih.. 

Sumber: MyNews


Read More.. "OMG : Dua Beradik Ditangkap Tiru Aksi Lesbian Di Jasin"

OMG : Sifat Semulajadi Pandangan Mata Seorang Lelaki (12 Photos)

Ini bukan terjadi kepada semua lelaki tetapi kebanyakkannya.


stomp
Read More.. "OMG : Sifat Semulajadi Pandangan Mata Seorang Lelaki (12 Photos)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...