Kongsikan Entri Kami

Friday, 25 October 2013

OMG : Pasangan Warga Emas Minum Air Kencing Untuk Kekal Sihat (Gambar)


Sepanyol – Dalam era zaman moden di mana orang ramai menggunakan pelbagai jenis produk kecantikan untuk kelihatan muda, ada juga manusia yang sanggup melakukan perkara jijik dan meloyakan, semata-mata kerana mahu mengelak diri dimamah usia.

Ia termasuk meminum air kencing sendiri kerana percaya najis tersebut mampu menjadikan seseorang itu awet muda dan penawar yang mampu menyembuhkan pelbagai penyakit.

Individu tersebut adalah warga emas, Mark Ambrose yang berusia 91 tahun. Dia yang bersekedudukan dengan teman wanitanya, Joyce yang berusia 85 tahun itu, akan meminumsegelas air kencing setiap hari.

Ambrose bagaimanapun tidak dapat menyakinkan Joyce untuk melakukan perkara sama.
“Kami berdua mempunyai masalah kesihatan yang teruk. Tulang belakang saya mengalami kerosakan yang teruk manakala Joyce pula berdepan dengan masalah sakit lutut, mata dan penyakit lain yang dialami oleh orang tua,’’ kata Ambrose.


Selepas mendapat penyakit itu, Ambrose telah membuat kajian di internet dan dia kemudiannya menemui terapi air kencing.

Setelah usaha untuk menyembuhkan penyakit tulang belakangnya dengan doktor menemui kegagalan, dia beralih kepada air kencing, sejak tiga tahun lalu.

Pada mulanya, kata Ambrose, dia hanya merasa sedikit air kencingnya selama beberapa hari sebelum mempunyai keberanian untuk minum dalam sukatan yang lebih besar.

Bagi menghilangkan rasa air kencing dalam mulutnya, dia akan makan buah anggur atau berkumur dengan air.

Selain meminum air kencing itu, dia juga menyapunya ke muka, tangan dan kaki, kelopak mata serta telinga kerana percaya najis itu mampu mengatasi masalah kesihatan dengan efektif.

Sumber : Here
Read More.. "OMG : Pasangan Warga Emas Minum Air Kencing Untuk Kekal Sihat (Gambar)"

Thursday, 24 October 2013

OMG : [Video] Pembunuh Yang Menikam Mangsa Secara Rambang Di LRT Taman Melati


Berikut adalah kronologi kejadian. 

Taman melati kena tutup sbb ada 4 org mati kena bunuh tikam dgn org gila mengamuk kat terminal lrt station taman melati tadi. Satu taman melati ditutup sbb pembunuh tu tak jumpa lagi. Please be careful when u go back from work jgn turun area taman melati for the mean time.

Sek 302KK Double murder.
IO : Asp Tan Check Yang

Pada 24/10/2013 jam lebih kurang 1200hrs mangsa satu perempuan cina ( butir2 belum diperolehi ) dan satu perempuan indonesia ( butir2 belum diperolehi ) telah didatangi oleh Saspek satu lelaki melayu.

Butir-butir Saspek : Muhammad Zamri Bin Yusof
870905-23-5875. Kerja : Pemandu van syarikat rokok.
No.114, Blok 4 Felda Pemanis 1, 85009 Segamat Johor.

Kejadian ini berlaku di LRT Gombak. Saspek telah tikam kedua-dua mangsa, walau bagaimanapun mangsa dalam keadaan stabil dan telah dihantar ke Hospital.

Setengah jam kemudiannya , Saspek telah menaiki Van Daihatsu No Pendaftaran WXE 6695 milik syarikat rokok yg dipandunya. Saspek kemudiannya berhenti berhampiran LRT Taman Melati dan terus kejar seorang lagi mangsa satu lelaki cina bernama

Nama : Lee Kah Ghee KP : 651104-04-5035. Lelaki cina. Alamat : No 18 Jalan 2/46 Taman Segambut Indah.

Mangsa ini telah mati dibunuh Saspek dengan kesan 3 tikaman dibahagian dada dengan menggunakan senjata pisau rambo.

Selepas menikam mangsa tersebut Saspek menaiki van yg sama dan kejar serta langgar belakang sebuah kereta jenis Toyota Hybrid No WYE 5767, yg dipandu oleh mangsa kedua satu lelaki cina.

Nama : Kuan Chun Thai KP:880223-14-5767. Lelaki cina. Pelajar TAR Kolej Wangsa Maju.

Sebaik sahaja kereta mangsa kedua dilanggar, mangsa terus keluar dari kereta untuk lihat apa yg berlaku. Saspek kemudiannya keluar dari Van dan kejar mangsa.

Kejadian kedua ini jarak lebih kurang 200meter dari Stesen LRT Taman Melati. Kejadian kedua berlaku di Jalan Tumbuhan, dimana Mangsa mati ditikam oleh saspek menggunakan pisau rambo yg sama dengan 5 kesan tikaman dibahagian dada.

Orang ramai yg melihat kejadian tersebut dan secara kebetulannya ada seorang anggota polis Dang Wangi telah membuat tangkapan keatas Saspek.

Saspek berjaya ditangkap dan telah hantar ke HKL untuk dapatkan rawatan akibat kecederaan dibahagian kepala. Manakala senjata yg digunakan oleh Saspek iaitu sebilah pisau rambo berjaya dirampas ditempat kejadian.

Motif kejadian, masih dalam siasatan. Walau bagaimanapun dipercayai Saspek mengalami masalah "kejiwaan" atau masalah mental.

Perkembangan siasatan akan dimaklumkan dari semasa kesemasa. 


Sumber : Here
Read More.. "OMG : [Video] Pembunuh Yang Menikam Mangsa Secara Rambang Di LRT Taman Melati"

Wednesday, 23 October 2013

WTF : Pemaju Terlupa Membina Sistem Lif Pada Bangunan Pencakar Langit Di Sepanyol (8 Gambar)


Bangunan yang diberi nama 'Tempo' di Sepanyol ini adalah bangunan kediaman yang tertinggi di Benua Eropah dengan ketinggian sebanyak 47 tingkat. Walau bagaimanapun, pemajunya seolah-olah telah terlepas pandang satu keperluan reka bentuk utama ...iaitu sistem lif.

Bangunan ini pada asalnya dirancang mempunyai hanya 20 tingkat tetapi telah diperbesarkan menjadi 47 tingkat, dan pemajunya dikatakan telah terlupa untuk membina lif tambahan bagi menampung ketinggian tambahan, bermakna bangunan ini tidak mempunyai lif dari tingkat 21 hingga 47. Malah lebih mengejutkan, 'kesilapan' itu tidak disedari sehinggalah bangunan itu hampir siap.Sumber : Here
Read More.. "WTF : Pemaju Terlupa Membina Sistem Lif Pada Bangunan Pencakar Langit Di Sepanyol (8 Gambar)"

Fakta : 6 Kesilapan Termahal Dalam Sejarah Manusia (6 Gambar)

6. Krisis Loji Tenaga Nuklear Chernobyl


 Ia antara kesilapan yang paling teruk pernah berlaku dalam sejarah manusia. Kemalangan di Chernobyl berlaku disebabkan peralatan yang rosak dan tidak dibaiki setelah amaran dikeluarkan. Hasilnya, empat reaktor nuklear hilang kawalan semasa ujian kecemasan yang membawa kepada krisis yang terkenal di seluruh dunia ini. Dianggarkan, ia menelan kerugian sebanyak US$38 Billion serta menyebabkan dua orang pekerja terkorban serta merta dan yang lainnya meninggal dunia sekian lama selepas kejadian itu termasuk 28 orang ahli bomba.

5. Kebakaran Hutan Terbesar Dalam Sejarah California


Ini adalah satu kesilapan yang dilakukan oleh seorang pemburu pada musim luruh tahun 2003. Pemburu berkenaan dikatakan telah hilang semasa memburu dan akibat telah berputus asa, dia menyalakan isyarat asap kecemasan di sebuah ladang berdekatan wilayah San Diego. Api yang marak kemudiannya tersebar hingga memusnahkan hampir 300,000 ekar hutan. Ia juga menyebabkan kehilangan nyawa seramai 14 orang dan memusnahkan 2,322 buah rumah di sepanjang jalan. Pada akhirnya, kerugian yang dialami dianggarkan bernilai US$1.5 Billion! 

4. Tragedi di Pelantar Minyak "The Piper Bravo"


Ada masa-masanya di dalam sejarah apabila kecuaian dan kesilapan membawa kepada kehilangan nyawa dan wang. Inilah yang berlaku pada Mei 1994 apabila pemeriksa keselamatan terlupa untuk menggantikan injap di pelantar minyak Piper Bravo semasa pemeriksaan rutin. Pemeriksa telah mengeluarkan dan menggantikan semua injap keselamatan yang lain kecuali satu injap yang telah dilupakan. Seorang pekerja yang tidak pernah tahu bahawa salah satu injap keselamatan telah dilupakan menekan butang menghidupkan pam minyak di pelantar minyak berkenaan. Ia merupakan keputusan yang sangat buruk dan sangat mahal. Pelantar tersebut meletup dan membunuh seramai 167 orang pekerja dan memusnahkan harta bernilai US$3.4 Billion.

3. Kemalangan Kapal Tangki Minyak The Exxon OilIni adalah kemalangan yang berlaku pada tahun 1989 dan ia disebabkan oleh kesilapan kapten kapal yang terlalu mabuk pada ketika itu. Kapal tersebut dikatakan sedang dalam perjalanan ke Carlifonia tetapi terlanggar kapal Prince William Sound di luar perairan pantai Alaska yang menyebabkan tumpahan minyak mentah sebanyak 760,000 tong minyak. Hasilnya, US$4.4 Bilion telah dibelanjakan bagi proses membersih dan membaiki kerosakan yang disebabkan oleh kemalangan tersebut.

2. Kemalangan Roket Angkasa Challenger


The Challenger merupakan sebuah kapal angkasa yang dibina dan dimiliki oleh NASA. Ia meletup 72 saat selepas berlepas dan membunuh kesemua angkasawan. Siasatan mendapati letupan tersebut disebabkan oleh kecuaian jurutera NASA dari segi reka bentuk kapal angkasa berkenaan. Hasilnya, ia telah menyebabkan kerugian sebanyak US$5.5 Billion dalam proses pembinaan kapal angkasa itu.

1. Pembelian Time Warner oleh AOL


Syarikat-syarikat juga pernah membuat kesilapan dan ini adalah antara kesilapan yang paling teruk yang pernah dibuat oleh sesebuah syarikat. AOL telah membeli syarikat Time Warner pada harga US$180 Billion  pada tahun 2000 tetapi dijual semula sembilan tahun kemudiannya pada kos yang rendah iaitu sebanyak US$36 Billion. Pada akhir, AOL telah kerugian sebanyak US$146 Billion!

Sumber : Here


Read More.. "Fakta : 6 Kesilapan Termahal Dalam Sejarah Manusia (6 Gambar)"

Cool : "Firecase", Casing iPhone Khas Untuk Perokok Tegar (5 Gambar)


Ringan dan dibina pada bahagian dalam 'casing' telefon pintar, namun, apa yang dapat menjadikan ia relevan kepada perokok? Aksesori unik ini dinamakan Firecase - 'Casing' perlindungan untuk iPhone dengan bateri khas terbina pada bahagian dalam yang mampu bertahan sebanyak 100 Booster (kali petikan). Terima kasih kepada elemen pemanas yang dibina pada bahagian dalam, ia boleh menghalang angin dari menyukarkan nyalaan api rokok, dan reka bentuknya yang padat dan kompak tidak banyak meningkatkan saiz telefon pintar anda. Ia juga boleh didapati dalam pelbagai warna pilihan dan baterinya boleh dicas dengan menggunakan wayar USB.


Sumber : Here
Read More.. "Cool : "Firecase", Casing iPhone Khas Untuk Perokok Tegar (5 Gambar)"

Serius : Gajah Ceroboh Majlis Perkahwinan Dan Cium Pengantin Wanita Di Phuket (7 Gambar)

Gajah Ceroboh Majlis Perkahwinan Dan Cium Pengantin Wanita Di Phuket.
Insiden ini berlaku di sebuah resort di pulau itu. Gajah ini tidak menghancurkan benda lain tetapi hanya masuk dan cium si pengantin. 

Read More.. "Serius : Gajah Ceroboh Majlis Perkahwinan Dan Cium Pengantin Wanita Di Phuket (7 Gambar)"

Serius : Penunggang Basikal Olimpik Jerman Robert Forstemann Dengan Kaki "Gergasi" (10 Gambar)

Penunggang Basikal Olimpik Jerman Robert Forstemann Dengan Kaki "Gergasi".
Dia mempunyai kaki yang kuat dan sangat bertenaga. Memang besar dan seperti cacat.

Read More.. "Serius : Penunggang Basikal Olimpik Jerman Robert Forstemann Dengan Kaki "Gergasi" (10 Gambar)"

Tuesday, 22 October 2013

Kesian : Teddy Bear Jadi Peneman Anak Kuda Setelah Ditinggalkan Ibunya (4 Gambar)


Seekor anak kuda telah menjadikan patung teddy bear sebagai tempat bermanja setelah ditinggalkan ibunya ketika lahir. Anak kuda ini ditinggalkan setelah beberapa jam dilahirkan di Dartmoor National Park. Pihak taman negara tersebut telah meletakkan seekor teddy bear besar di dalam kandang anak kuda tersebut dan ianya terus tidur diatas riba teddy bear itu.


Sumber : Here
Read More.. "Kesian : Teddy Bear Jadi Peneman Anak Kuda Setelah Ditinggalkan Ibunya (4 Gambar)"

OMG : Keadaan 2 Beradik Mangsa Dadah Jenis "Krokodil" Di US (3 Gambar)


Dari berita yg dibaca, adik beradik memang penagih heroin dan mereka mencuba dadah Krokodil yg berasal dari russia ni dlm setahun lebih yg lalu sebab harga dadah ni 10 ganda lebih murah dari heroin dan lebih stimm dari heroin..dlm masa sebulan baru nampak efek kata mereka..sampai laa ke hari ni dan inilah gambar terbaru mereka..

Mereka pada mulanya tidak tahu dadah yg mereka hisap tu
Krokodil,iaitu campuran dari kodien dan bahan toxic seperti gasoline dan gas lighter,selang seminggu mereka mula sakit perut dan tak sampai sebulan si kakak terpaksa dimasukkan ke unit rawatan rapi kerana sakit yg melampau..

Krokodil diambil nama sempena nama buaya di russia sebab kesan dadah ni menyebabkan kulit penagih jadi keras yg mengerutu dan bersopak sopak mcm kulit buaya tu.


Sumber : Here
Read More.. "OMG : Keadaan 2 Beradik Mangsa Dadah Jenis "Krokodil" Di US (3 Gambar)"

OMG : Seluar Dalam Nora Danish Dijual Dengan Harga RM9 (2 Gambar)


Advertising at its best.. Ada pulak orang nak jual sluar dalam guna nama Nora Danish.. LOL.. kreatif beb.. Tapi ade ke yang percaya? LOL.. 


Sumber : Here
Read More.. "OMG : Seluar Dalam Nora Danish Dijual Dengan Harga RM9 (2 Gambar)"

Serius : Cuba Teka Apakah Binatang Ini? (7 Gambar)


Binatang di dalam gambar ini ialah seekor arnab. Spesies arnab yang mempunyai bulu yang lebat serta gebu ini berasal dari jenis arnab Angola, sejenis baka arnab domestik tertua yang berasal dari Ankara, Turki. Apa yang menjadi kejutan, selain dibela sebagai haiwan perliharaan, spesies arnab ini juga diternak secara besar-besaran bagi mendapatkan bulu mereka yang gebu serta dagingnya yang berjus dan lazat dimakan.


Sumber : Here
Read More.. "Serius : Cuba Teka Apakah Binatang Ini? (7 Gambar)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...