Kongsikan Entri Kami

Saturday, 7 December 2013

Cool : Koleksi Bola Sepak Yang Digunakan Untuk Piala Dunia Dari 1930 - 2013 (20 Gambar)

Koleksi Bola Sepak Yang Digunakan Untuk Piala Dunia Dari 1930 - 2013.
Gambar di bawah disusun mengikut urutan dari tahun 1930 - 2013 di Brazil. 

Tahukah anda?

Bola yang digunakan untuk Piala Dunia 2014 di Brazil dinamakan sebagai Brazura di mana bermaskud 'Brazilian' atau kehidupan yang berkaitan dengan negara itu. Read More.. "Cool : Koleksi Bola Sepak Yang Digunakan Untuk Piala Dunia Dari 1930 - 2013 (20 Gambar)"

Serius : Remaja 20-an Dibelasah Sampai Mati Akibat Curi Tabung Masjid (Gambar)


Seorang pemuda dipukul sampai mati oleh penduduk setempat jam 4.30 pagi Selasa lalu selepas ‘kantoi’ cuba mencuri wang dari tabung masjid menggunakan dawai di Pandan Indah.

Shahreza Fauzi, 20, meninggal dunia di Hospital Ampang dipercayai kerana kecederaan parah di kepala, badan, tangan dan kaki akibat dipukul menggunakan objek tumpul.

Pemeriksaan polis di tempat kejadian menemui sebatang kayu yang mungkin digunakan untuk memukul mangsa. Mayat Shahreza kemudian dibawa ke Hospital Kuala Lumpur untuk proses bedah siasat.

The Star melaporkan, seorang rakan arwah sejak kecil yang cuma mahu dikenali sebagai Nazrin berkata, Shahreza tinggal bersama bapa tiri di Bukit Indah, Ampang selepas ibunya meninggal dunia lima bulan lalu. Bapa kandungnya pula sudah lama tiada.

Sebelum kematian, Shahreza menunjukkan perangai pelik termasuk memuat naik status berkaitan kematian di Facebook dan Whatsapp. Susulan kematian Shahreza,  empat lelaki ditahan bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.


Sumber : Here
Read More.. "Serius : Remaja 20-an Dibelasah Sampai Mati Akibat Curi Tabung Masjid (Gambar)"

Cool : Kambing Berkaki Dua Jadi Inspirasi Penghidap Kanser Di China (2 Gambar)


Untuk membangkitkan semangat memang boleh dilakukan dengan melihat keadaan sekitar kita yang lebih tidak bernasib baik . Hal itu juga yang dilakukan oleh Wang Xinmin . Namun uniknya , sosok yang menginspirasinya adalah seekor kambing .

Rupanya ada seekor kambing di China yang dilahirkan hanya mempunyai dua kaki namun tetap hidup baik - baik saja . Ia kemudian mendapat liputan oleh media dan dibaca oleh Wang yang mengidap kanser . Di sana diceritakan bahawa kambing itu belajar cara berjalan hanya dengan dua kaki belakang .

Kisah perjuangan kambing itu rupanya memberi inspirasi kepada lelaki berusia 31 tahun tersebut . Wang akhirnya melayari pelosok China untuk membeli kambing itu yang hidup di Zhoukou , wilayah Henan , hanya 4,500 Yuan.

" Ketika aku membaca artikel itu aku merasa mempunyai tanggung jawab untuk menjaganya , " ucap Wang . " Aku ingin ikut menguncup semangatnya yang akan jadi ubat terbaik untukku ."
Menurut si pemilik , kambing tersebut lahir pada Ogos lalu dan ketiga saudaranya normal . Kemungkinan keadaan itu disebabkan oleh mutasi genetik . Sebulan selepas lahir ia belajar berjalan sendiri .

Wang sendiri mempunyai kisah perjuangan berat selain menghadapi kanser . Ia pernah putus kuliah kerana tidak punya wang pada 2004 . Namun dua tahun kemudian boleh memperoleh ijazah sarjana setelah mengumpulkan wang hasil mendirikan syarikat start - up bersama rakannya .


Sumber : Here
Read More.. "Cool : Kambing Berkaki Dua Jadi Inspirasi Penghidap Kanser Di China (2 Gambar)"

Serius : Pertandingan Ratu Cantik Untuk Banduan Di Dalam Penjara Rusia (12 Gambar)

Pertandingan Ratu Cantik Untuk Banduan Di Dalam Penjara Rusia.
Pertandingan ini dikatakan telah diadakan setiap tahun sebagai sebahagian daripada aktiviti di dalam penjara negara itu. Apa-apapun, segelintir gadis banduan ini pun nampak masih menawan. Yang paling penting adalah pengawal penjara adalah juri. 

Read More.. "Serius : Pertandingan Ratu Cantik Untuk Banduan Di Dalam Penjara Rusia (12 Gambar)"

OMG : Remaja Tanpa Segan Silu Kongsi Gambar Air Mani Di Twitter (Gambar)Hai, tak tahulah macam mana nak cakap dengan budak-budak sekarang. Semakin ‘advanced’ dalam segala hal.

Terbaru, seorang pelajar perempuan dengan bangganya berkongsi gambar air maninya sehingga menjadi viral di laman sosial.

Gadis itu menulis, “Basah, papa buat. Hee”.Sepatutnya, gadis di kala usianya hanya perlu sibuk dengan pembelajaran, ini dah terlebih ‘maju’ ke hadapan dalam hal-hal yang tidak senonoh. Astarhgfirullahalazim... 

Sumber : Here
Read More.. "OMG : Remaja Tanpa Segan Silu Kongsi Gambar Air Mani Di Twitter (Gambar)"

WTF : Keju Segar Yang Diperbuat Dari Bakteria Ketiak Manusia (5 Gambar)


Keju memang tercipta kerana prosesnya menggunakan bakteria . Namun apa jadinya jika yang digunakan adalah bakteria yang berasal dari tubuh manusia ?

Itulah yang dilakukan oleh saintis Christina Agapakis dan ahli aroma Sissel Tolaas . Mereka membuat keju dari bakteria yang berasal dari lubang hidung , kaki , mulut , ketiak , pusat dan air mata . Mereka mengumpulkan sampelnya dari kulit artis , saintis , ahli antropologi dan pembuat keju 

Keju menjijikkan itu dibuat untuk projek " Selfmade " yang dipamerkan di pameran biologi sintetik di Dublin . Melakui karya itu , mereka ingin menunjukkan bakteria dalam tubuh yang diwakili dengan keju . Christina mengatakan bahawa aroma keju tersebut akan sama dengan bau tubuh si penderma bakteria .

Projek " Selfmade " itu menunjukkan kecilnya perbezaan antara bakteria dalam tubuh manusia , yang sering dibersihkan , dengan di dalam keju yang kerap kita makan . " Dengan membuat keju langsung menggunakan bakteria dari tubuh , kami ingin menunjukkan hubungan bakteria sekaligus mempersoalkan potensi untuk membangunkan dalam kehidupan , " ucap ChristinaSumber : Here
Read More.. "WTF : Keju Segar Yang Diperbuat Dari Bakteria Ketiak Manusia (5 Gambar)"

WTF : Apabila Lelaki Mengambil Gambar Selfies (15 Gambar)

Apabila Lelaki Mengambil Gambar Selfies.
Bukan saja gadis yang ambil selfies tetapi juga lelaki. Mari lihat cara lelaki ambil gambar selfies. 

Read More.. "WTF : Apabila Lelaki Mengambil Gambar Selfies (15 Gambar)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...