Kongsikan Entri Kami

Saturday, 4 August 2012

Serius : Aiskrim Baskin Robbins Percuma Jika Malaysia Menang Emas Olimpik


Sekiranya Malaysia memenangi pingat emas pertamanya di kejohanan Olimpik London 2012, Baskin-Robbins akan memberikan aiskrimnya secara percuma di seluruh negara.

Ianya untuk menyatakan bahawa mereka menyokong inisiatif “Impian Emas” dari Media Prima Bhd.

Aiskrim ini akan tersedia pada 8 Ogos di semua 61 kedai aiskrim Baskin-Robbins di seluruh negara (tidak termasuk dua kiosk di Pantai Hospital di Bangsar dan Taman Tema Genting) bermula 8 malam hingga 10 malam.

Setiap orang layak mendapat satu skup aiskrim.

“Menjadi hasrat Media Prima untuk menyatukan rakyat Malaysia dalam satu suara bagi menyorak jagoan Olimpik kita,” kata Ahmad Izham Omar, Ketua Pegawai Operasi, Rangkaian TV dan Ketua Pegawai Eksekutif Primeworks Studios, Media Prima.

Ini merupakan kali pertama Baskin-Robbins menyertai aktiviti sedemikian di Malaysia bagi meraikan saat bersejarah seumpama itu di negara ini.

Ia juga merupkan sumbangan terbesar Baskin-Robbins kerana ia melibatkan hampir semua kedai aiskrim Baskin-Robbins di seluruh Malaysia.

Pelanggan boleh memilih daripada mana-mana 31 perisa yang tersedia. Pilihan terbaik yang melambangkan detik penting ini ialah perisa Gold Medal Ribbon dan World Class Chocolate.

Mari kita sama-sama doakan kejayaan Malaysia.

p/s : Satu scoop pun cukuplah.. tempat yang takde baskin robbins tu, beli je la eskrem pop patah dua. hoho.. 

Sumber : Here
Read More.. "Serius : Aiskrim Baskin Robbins Percuma Jika Malaysia Menang Emas Olimpik"

Superb : Empangan Paling Berkuasa Di Dunia Yang Menyamai Kuasa 15 Reaktor Nuklear (9 Gambar)

Three Gorges Dam baru sahaja melancarkan generator yg ke 32 menjadikannya sebuah empangan paling berkuasa di dunia menyamai tenaga 15 reaktor nuklear dan dibina pada Sungai Yangtze. Ianya direka untuk mengurangkan kesan banjir sewaktu musimnya dan menyimpan bekalan air untuk digunakan semasa musim kemarau.


Sumber : Here

Read More.. "Superb : Empangan Paling Berkuasa Di Dunia Yang Menyamai Kuasa 15 Reaktor Nuklear (9 Gambar)"

Cool : [Video] Mesin Yang Dapat "Mengalihkan" Sos Yang Tumpah


Furukawa Kikou telah menghasilkan mesin yg dipanggil SWITL yg menggunakan teknologi yg unik. Ianya boleh mengalihkan material separa cecair seperti sos/gel tanpa merosakkan bentuk asalnya. Lihat bagaimana uniknya mesin tersebut melalui video dibawah.Sumber : Here
Read More.. "Cool : [Video] Mesin Yang Dapat "Mengalihkan" Sos Yang Tumpah"

OMG : Toyota AE86 Berusia 25 Tahun Yang Masih Di Dalam Plastik (27 Gambar)

Kereta Toyota Corolla AE86 ini dijumpai di Belgium dimana kereta ini telah tersimpan di basement selama lebih 25 tahun. Lebih menarik, kereta ini masih dalam keadaan asal seperti baru keluar dari kilang dan tidak berkarat langsung. Kerusi didalamnya masih dibalut dengan plastik dari kilang. 

Meter pada dashboard pun menunjukkan kereta ini baru berjalan sebanyak 48 kilometer. Pemilik kenderaan ini membeli kereta ini dan memandunya dari kedai kereta hingga ke basement tersebut. Dan kereta itu dibiarkan begitu selama lebih 25 tahun. Bau kereta ini juga masih bau seperti baru..!! Tuan kereta ini mengeluarkan minyak dari tangki dan bateri juga dibuka untuk mengelakkan kereta ini dari rosak. Enjoy gambar² dibawah. p/s : Kereta ni memang LEGEND!!

Sumber : FR
Read More.. "OMG : Toyota AE86 Berusia 25 Tahun Yang Masih Di Dalam Plastik (27 Gambar)"

Lawak : [Video] Siapa Puasa, Sila Angkat Tangan Dan Jerit "Hau! Hau! Hau!"


Jom layan video lawak bertajuk Puasa kat bawah nih. Memang lawak abes.. Kreatif btol sapa yang buat nih.. Layan... Hau! Hau! Hau!!


Sumber : Here
Read More.. "Lawak : [Video] Siapa Puasa, Sila Angkat Tangan Dan Jerit "Hau! Hau! Hau!""

Kreatif : Jom Cari Tengkorak Dalam Gambar (12 Gambar)

Hasil lukisan Istvan Orosz yg menampilkan tema medieval dan ia mempunyai ilusi optik berbentuk tengkorak. Memang hebat dan kreatif.. bukan senang kot nak lukis camtu..Sumber : Here
Read More.. "Kreatif : Jom Cari Tengkorak Dalam Gambar (12 Gambar)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...