Kongsikan Entri Kami

Saturday, 14 January 2012

OMG : Lelaki Kurang Pandai Menarik Seluarnya Ke Atas di Singapura (3 Gambar)

Lelaki Kurang Pandai Menarik Seluarnya Ke Atas di Singapura. Lelaki ini yang tengah membeli sesuatu tak malu bagi 'free show' kepada semua yang lalu di belakangnya. Takkan dia perlu tali pinggang yang lebih ketat? atau itu seluar waktu dia lebih besar lagi dulu? 


 via : stomp
Read More.. "OMG : Lelaki Kurang Pandai Menarik Seluarnya Ke Atas di Singapura (3 Gambar)"

OMG : Keadaan Sebenar Negara Yang Dilanda Salji Lebat (12 Gambar)

Keadaan Sebenar Negara Yang Dilanda Salji Lebat.

Kita biasa lihat di dalam filem atau drama, semua orang gembira dengan kehadiran salji. Mereka boleh bermain di luar dan membuat 'snowman'. Tetapi di sebalik kegembiraan, sebenarnya kadang-kadang mereka ini tidak suka dengan kehadiran salji. Kenapa? Gambar di bawah akan menerangkan serba sedikit. 

 via : izismile
Read More.. "OMG : Keadaan Sebenar Negara Yang Dilanda Salji Lebat (12 Gambar)"

Cute : Kostum Unik Anjing Inspirasi dari Filem Popular (12 Gambar)

Kostum Unik Anjing Inspirasi dari Filem Popular. Tengok sendiri betapa comelnya semua anjing ini apabila dipakaikan kostum mengikut filem kegemaran tuan mereka.

Wizard of Oz

Indiana Jones
 Pirates of the Caribbean

TRON

Superman

Star Wars

Harry Porter

Jurassic Park

Men In Black

Lion King

Zorro

Incredible Hulk

Read More.. "Cute : Kostum Unik Anjing Inspirasi dari Filem Popular (12 Gambar)"

Kreatif : Rumah Dibuat Daripada 2,500 Keping Roti dan Cupcake (9 Gambar)

Siapa yang tahu mengenai cerita 'Hansel and Gretel' mesti pernah lihat rumah dibuat daripada roti. Tetapi yang itu hanya dalam dunia kartun. Namun, tahun ini untuk menjayakan acara amal untuk The Great Ormond Street Hospital, The Brunswick Center telah menyuruh sebuah agensi binaan Alma-mac untuk membina rumah menggunakan roti dan kemudian dihiasi dengan pelbagai makan seperti biskut serta marshmallows. Rumah yang setinggi 10 kaki ini mempunyai dinding daripada roti kemudian 'chimney' daripada popcorn, dan sekitar luar luar menggunakan cupcake dan banyak lagi. Selepas tiga hari, acara ini telah disertai oleh lebih dari seribu orang. Semua makan ini kemudiannya telah dijadikan baja untuk pokok epal. 

 via : alma-nac
Read More.. "Kreatif : Rumah Dibuat Daripada 2,500 Keping Roti dan Cupcake (9 Gambar)"

OMG : Tragedi Kapal Costa Concordia, Ala-ala 'Titanic' Mini Karam di Itali (8 Gambar)

Pihak berkuasa Itali mengesahkan tiga orang maut dalam tragedi yang berlaku ke atas Kapal Costa Concordia pada malam semalam.Tragedi berlaku semasa semua penumpang tengah menikmati makan malam. Kapal terkandas selepas terlanggar penghalang sekitar Isola del Giglio. Penumpang mulai disuruh untuk keluar dari kapan dan terjun bagi selamatkan diri mereka.  

 via : ibtimes
Read More.. "OMG : Tragedi Kapal Costa Concordia, Ala-ala 'Titanic' Mini Karam di Itali (8 Gambar)"

Cool : Lingkaran Terbesar Dunia Dengan 30,000 'Domino' di Jerman (3 Gambar)

Lingkaran Terbesar Dunia Dengan 30,000 'Domino' di Jerman

Seorang remaja dari Jerman yang berusia 15 tahun, Patrick Sinner telah mencipta rekod baru selepas mencipta lingkaran terbesar dunia menggunakan 30,000 keping 'domino' . Lingkaran ini mempunyai 26 kaki secara diameter dan disiapkan dalam masa 40 jam. Ini adalah percubaan pertama Patrick dan dia bercadang untuk membina dinding 'domino' terluas dunia dalam masa 6 bulan lagi. 


via : MSN
Read More.. "Cool : Lingkaran Terbesar Dunia Dengan 30,000 'Domino' di Jerman (3 Gambar)"

Kreatif : Potret Manusia Menggunakan Peluru Oleh David Palmer (9 Gambar)

Potret Manusia Menggunakan Peluru Oleh David Palmer. Biasanya peluru digunakan untuk membunuh tetapi David Palmer telah menggunakannya untuk menghasilkan potret manusia yang menarik. Antara potret yang dihasilkan termasuk John Lennon, JFK dan Abraham Lincoln. David Palmer cuba menunjukkan peluru juga boleh digunakan sebagai seni dan berharap semua orang "see the miracles that can arise from choosing to create rather than destroy."

 via : David Palmer
Read More.. "Kreatif : Potret Manusia Menggunakan Peluru Oleh David Palmer (9 Gambar)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...