Kongsikan Entri Kami

Saturday, 29 October 2011

Pelik : Lelaki Tersangkut dalam Pokok Misteri di Orange County (5 Photos)

Seorang lelaki dari Orange County telah diselamatkan oleh pihak polis selepas penduduk sekeliling membuat laporan mengenai jeritannya. Polis terkejut melihat lelaki tersebut di dalam pohon pokok misteri. Memang polis masih menyiasat bagaimana lelaki tersebut boleh tersangkut di dalamnya. Adakah dia sengaja atau dia benar-benar tersangkut?

 izismile
Read More.. "Pelik : Lelaki Tersangkut dalam Pokok Misteri di Orange County (5 Photos)"

Kantoi : Adegan Drama China yang FAIL (7 Photos)

Kadang-kadang dalam drama atau filem, pengarah tidak sedar yang ada sesuatu yang tidak sepatutnya berada di dalam drama tersebut. Penonton juga ramai yang tak sedar tetapi ini adalah beberapa adegan yang agak FAIL.

 izismile
Read More.. "Kantoi : Adegan Drama China yang FAIL (7 Photos)"

OMG : Apabila Wanita Cantik Meletak Kereta (5 Photos)

Kadang-kadang wanita memang FAIL dalam parking kereta.

 izismile
Read More.. "OMG : Apabila Wanita Cantik Meletak Kereta (5 Photos)"

OMG : Wajah-Wajah Gembira Pemenang Loteri (17 Gambar)

Inilah dia antara wajah-wajah pemenang loteri di US. Akan tetapi, mereka tidak dapat keseluruhan duit yang dimenangi tersebut kerana kerajaan US telah menetapkan pemenang haruslah membayar 25% federal tax daripada wang kemenangan tersebut. banyak tu 25%.. Gila..Sumber: DCP


Read More.. "OMG : Wajah-Wajah Gembira Pemenang Loteri (17 Gambar)"

Info : Berbogel Sempena Upacara Penyucian Dosa Di India (7 Gambar)


Perayaan Kumbh Mela adalah sebuah ritual ziarah yang dilaksanakan oleh umat Hindu di India setiap 12 tahun sekali. 

Tradisi ziarah ini meliputi 4 lokasi: Allahabad (Prayag), Haridwar, Ujjain dan Nashik di India. Ziarah 12 tahun sekali ini dinamakan juga Maha Kumbh Mela (Kumbh Mela Besar) yang dilaksanakan di Prayag, yang dihadiri sehingga 60 juta orang. Hingga saat ini, inilah satu-satunya tradisi yang berjaya mengumpulkan pengunjung paling banyak di dunia dalam satu waktu sekaligus.Sama sekali tidak ada rasa segan ketika jutaan orang berjalan dalam keadaan bogel melintasi sungai Gangga yang merupakan sungai suci bagi masyarakat India. Kumbh Mela adalah ziarah utama di mana orang-orang, terutama orang-orang suci (Sadhu), melakukan perjalanan jauh dan bertahan dengan ketidak-selesaan fizikal mereka. Dengan ritual ini, mereka berkesempatan untuk menyucikan dosa-dosa mereka.

Penganut Hindu yang taat sangat percaya bahawa Sungai Gangga memegang kekuasaan untuk menghilangkan dosa-dosa masa lalu. Sungai itu juga dianggap mampu membebaskan individu dari kitaran hidup dan mati (moksha) dan membawa mereka lebih dekat dengan yang maha tinggi (Braham).Anil Sharma, seorang pengacara yang menghadiri perayaan 'mandi bogel' mengatakan, "Kerana sesuai dengan jalannya bintang, maka selama Kumbh, semua perkara baik yang anda lakukan akan berlipat ganda dan dihapuskan dosa-dosa." Sebab menurut astrologi Hindu, Mela Kumbh terjadi setiap kali planet Jupiter memasuki Aquarius dan Matahari memasuki Aries. 

Sementara itu, ada mitologi yang agak berbeza disebalik perayaan Kumbh Mela ini. Sastra Hindu kuno mengatakan bahawa telah terjadi perang antara dewa-dewa dan roh-roh jahat dengan menggunakan nektar (madu) yang diperlukan untuk mencapai keabadian. Selama konflik ini, empat titisan madu tumpah ke Bumi dan mendarat di empat kota yang disebutkan di atas.

Namun, tidak semua orang yang menghadiri perayaan tersebut bertelanjang. Beberapa orang diantaranya masih memakai pakaian, sementara yang lain hanya mengoleskan tubuh mereka dengan abu.Sumber: BI
Read More.. "Info : Berbogel Sempena Upacara Penyucian Dosa Di India (7 Gambar)"

OMG : Ferrari 458 Italia Terbaru Milik Kim Kardashian Bernilai $300,000 (7 Gambar)


Kim Kardashian memang terkenal sebagai pengumpul kereta mewah. Terbaru, beliau telah membeli sebuah lagi kereta mewah iaitu Ferrari 458 Italia yang bernilai USD300,000. Beliau telah memiliki beberapa buah kereta mewah seperti Range Rover dan Bentley. Memang best jadi orang kaya ni.. Tapi harta tak dapat bawak masuk kubur. (ayat orang takde harta)Sumber: PIC
Read More.. "OMG : Ferrari 458 Italia Terbaru Milik Kim Kardashian Bernilai $300,000 (7 Gambar)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...